Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Alles wat je moet weten over de overgang
Foto: Hollandse Hoogte | BSIP RF
Over de overgang

Alles wat je moet weten
over de overgang

Redactie VROUW

H

Het is de deze week de Week van de Overgang. De week moet bijdragen aan het bewustzijn bij vrouwen en het bespreekbaar maken van dit onderwerp thuis en op het werk. Isa Hoes en Medina Schuurman schreven samen het boek Te Lijf, waarin zij de overgang uit de taboesfeer haalden. Ook voor VROUW schreven ze vaak over dit onderwerp. We zetten alles nog eens voor je op een rijtje, inclusief een leuke podcast!

Als ervaringsdeskundigen beantwoordden Isa en Medina allerlei overgangsvragen. Zo gaven ze in dit artikel antwoord op de vraag welke klachten er bij de overgang horen en tackelden ze hier het dilemma over hoe je de overgang bespreekbaar maakt op het werk.

Vrijen, rimpels en snaaien

In de overgang kan vrijen pijnlijk zijn, zo ook voor een van onze lezeressen. In dit artikel gaven Isa en Medina haar tips omtrent dat onderwerp. En ook een lezeres die schreef over haar rimpels en ouder wordende gezicht kon hier op advies van de twee dames rekenen.  

Uiteraard hadden Isa en Medina het ook over eten en afvallen, want het is algemeen bekend dat dat laatste tijdens de overgang alles behalve gemakkelijk gaat. Lees hier wat hun visie is op eten, sporten en afvallen in de overgang.

Lastige dagen en bekende vrouwen

Een lezeres die vertelde dat ze een schim van zichzelf is sinds ze in de overgang zit, kon ook rekenen op advies. 'Als je moe bent of ellendig, neem je daar gewoon even goed de tijd voor.' Tips en tricks om met de lastige dagen om te gaan, lees je hier

Niet alleen Isa en Medina hadden het uitgebreid over de overgang. Bekende vrouwen als Tanja Jess, Francine Oomen, Lulu Wang, Patty Harpenau, Joanne TelesfordJenny de Munk en Mylène d’Anjou vertelden precies wat het onderwerp voor hen betekende en van welke klachten zij last hadden/hebben.

Podcast

Tot slot maakten Isa en Medina voor VROUW een podcast over de overgang. Die kun je hieronder beluisteren.