Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tarotkaarten; het antwoord komt uit jezelf
Foto: TLG
Paragnosten ontmaskerd

'Tarot is niet meer dan
een vorm van psychologie'

astrologe

Nathalie Kriek

H

Hoe kan het dat je uit tarotkaarten kunt opmaken wat iemand bezighoudt? En vooral ook: hoe het verder gaat? Want dit is verreweg de voornaamste reden waarom iemand een kaart voor zichzelf legt. Dus om een tipje van de sluier op te lichten; een tipje van de toekomst.

Wanneer je een kaart laat leggen - of zelf een kaart legt - kies je uit een rij 'gesloten' kaarten die voor je op tafel ligt, een aantal kaarten. Met de door jou gekozen kaarten wordt vervolgens een patroon gelegd. Daaruit ontvouwt zich een verhaal dat jou meer inzicht biedt in jouw verleden, heden en toekomst.

Is er iets waar jij graag antwoord op wilt? Bekijk hier de video

Flits van inzicht

Wanneer je een goede kaartlegger bezoekt, of zelf een geoefend tarotist bent, blijkt de uitkomst (haast) altijd te kloppen. Je herkent zowel het heden als het verleden, en de voorspellingen die de kaarten jou doen komen (bijna) altijd uit. Tevens wordt plotseling duidelijk wat jou op dit moment te doen staat, omdat de afbeeldingen op de kaarten jou de flits van inzicht bezorgen waar je eerder nog naar op zoek was.

Toen ik zelf nog heilig in het paranormale geloofde, was ik ervan overtuigd dat ik tijdens het kiezen van de gesloten kaarten, intuïtief naar de juiste kaarten werd geleid. Al dan niet met behulp van overleden dierbaren. En dat de tarotist de kaarten interpreteerde in samenwerking met diens gids en - natuurlijk - aan de hand van helderziende waarnemingen.

Creatieve psychologie

Inmiddels weet ik dat het anders werkt. De tarot heeft namelijk niets te maken met paranormale begaafdheid of adviserende gidsen uit het hiernamaals. De illustraties op de kaarten prikkelen je onderbewustzijn in plaats van dat je de kaarten intuïtief kiest. En de voorspellingen die uitkomen, heb je helemaal zelf in de hand.

Kortom, de tarot is niet meer dan een vorm van psychologie. Creatieve psychologie! Toch maakt dit een tarotconsult niet minder leuk, nuttig of interessant. Integendeel! Juist het psychologische aspect maakt dat een tarotconsult je zoveel meer inzicht kan bieden dan wanneer je gelooft dat er sprake is van een paranormale lading.

Het feit dat je niet paranormaal begaafd of helderziend hoeft te zijn om een goede tarotreading te kunnen doen, maakt dat iedereen dus in staat is om het te leren!

Benodigdheden

  • 1 tarotdeck (bij voorkeur de Rider Waite Tarot)
  • 1000 ml gezond verstand
  • 3 eetlepels menselijke intuïtie
  • 2 eetlepels inschattingsvermogen
  • 1 flinke scheut levenservaring
  • mensenkennis naar smaak