Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

gezin met pakstress
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Ik ga niet op zomervakantie.
Nou en?'

eindredacteur

Mariët Oosterwijk

D

Dit weekend is het eerste weekend waarin alle scholen in Nederland vakantie hebben. De start van lange files richting vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa, de start van een nieuwe reeks 'zwarte zaterdagen'. Er is echter een aantal mensen dat daar geen last van zal hebben. Een van hen is Chantal (40): "Mijn man en ik blijven deze zomer met onze twee zoons gewoon eens een keer thuis. Maar daar wordt best raar op gereageerd..."

Het was in eerste instantie niet eens de bedoeling van Chantal, om deze zomer niet op vakantie te gaan. "Maar mijn man en ik komen er maar niet uit. Eigenlijk zouden we nu zo'n beetje moeten vertrekken, of op z'n minst moeten weten wat onze vakantiebestemming is. Maar na heel veel googelen hebben we nog altijd niets gevonden."

Pup

En toen ging Chantal nadenken: "Opeens bedacht ik dat ik misschien gewoon niet wilde. Het is nu in Nederland gewoon ook mooi weer, we hebben hier in Aalsmeer een prachtig surfstrand en bovendien is mijn vader ziek en hebben we net een pup aangeschaft."

 

Maar Chantal merkte dat niet op vakantie gaan voor sommigen not done is. "Mensen vragen 'Oh, zit het er dan financieel niet in?', of 'Wat zielig voor jullie zoontjes!'. Maar het is helemaal geen financiële kwestie; mijn man en ik hebben beiden een prima baan. Al vind ik de prijsverschillen tussen het voor/naseizoen en het hoogseizoen bespottelijk; soms is de prijs drie keer zo hoog!

En mijn zoontjes hebben het erg leuk op dat strandde, daarnaast is er wel meer te doen in Nederland. Dus niets 'zielig'! Ik heb gewoon geen zin om een verre accommodatie te boeken waar ik niet enthousiast genoeg over ben!"

Praat mee

Hoe zit dat bij jou? Ga jij elke zomer 'gewoon' op vakantie, of denk je ook wel eens 'van mij hoeft het niet'? Zou je wel eens een keer willen overslaan, en lekker willen thuisblijven? Wij zijn benieuwd, praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!