Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Kan relatietherapie mijn
huwelijk redden?

journalist

Maaike Schaap

I

Ik weet niet of ik nog wel met hem verder wil … We praten niet meer, want als we dat wel doen, draait het iedere keer op ruzie uit. Ik weet het gewoon niet meer. We lijken uit elkaar gegroeid … Dit zijn een aantal voorbeelden van wat mensen zeggen als hun relatie niet meer goed werkt. ChristenUnie wil relatietherapie in het basispakket opnemen. Een goed idee?  

In veel relaties komt een ruzietje hier en daar weleens voor. Volgens de meeste relatietherapeuten is dat heel normaal en ook heel gezond, maar het moet niet uit de hand lopen. Om het tij te keren, stappen sommige stellen daarom naar de relatietherapeut. 

Maar dat is vrij prijzig en een behoorlijke drempel waar je overheen moet. De ChristenUnie heeft daarom het idee opgevat om relatietherapie vanuit het basispakket van de zorgverzekering te vergoeden.

 

Je relatie redden

Het plan staat in het verkiezingsprogramma van de partij en wordt vandaag gepresenteerd. Lijsttrekker Gert-Jan Segers maakt zich namelijk zorgen, aangezien één op de drie huwelijken stukloopt. "Elk paar dat uit elkaar gaat, daar zit pijn achter. Dat doet bij die mensen zelf pijn, bij de omgeving en ook bij de kinderen. Het is een ingrijpend besluit."

"Als het zwaar en lastig is, moet je een beroep kunnen doen op mensen die je even helpen," vindt Segers. Kan dan elke relatie gered worden met therapie? Volgens Segers niet, maar volgens hem kan het zeker helpen als er hulp beschikbaar is op moeilijke momenten.

Praat mee

Wat vind jij? Is het een goed idee om relatietherapie in het basispakket op te nemen? Heb jij weleens op het punt gestaan om of gebruik gemaakt van relatietherapie? Wat is jouw ervaring? Praat mee!

Heb je een verhaal dat je met ons wilt delen? Dat kan!

Stuur hier je verhaal in

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!