Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

meisje met opgestoken haar
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Hij had seks met haar
terwijl ze sliep'

journaliste

Eline Doldersum

S

Stel je eens voor dat je - met de handen boven de dekens - in slaap valt naast je date om de volgende ochtend met hevige pijnscheuten wakker te worden. Klinkt afschuwelijk nietwaar? Toch komt deze subtiele vorm van verkrachten vaker voor dan je denkt..

Dat stelt Hadjar Benmiloud (27) vanochtend in haar column in Metro. De columniste, die in het verleden zelf is verkracht, besefte dat eigenlijk héél veel vrouwen slachtoffer worden van verkrachting. 

Sluwe verkrachting

Het gaat volgens de Amsterdamse in dit geval niet om de gewelddadig en brute verkrachtingen zoals we die kennen uit films en series, maar júist om de sluwe subtiele variant van ongewilde seks. Zo werd een goede vriendin van Hadjar onlangs verkracht door een mannelijke collega die ze op de bank liet slapen omdat de tram niet meer reed.

"Er was ooit al 'iets' gebeurd tussen die twee", schrijft Hadjar. Toch drong hij - getrouwde man - tijdens dat bewuste logeerpartijtje nergens op aan. Totdat ze de volgende ochtend wakker werd. "Ze voelde pijn, vernedering en verwarring; hij had seks met haar gehad terwijl ze sliep."

Goede seks

Deze meneer snapte het probleem niet. Net als de minnaar van een andere collega van Hadjar niet snapte dat je niet stiekem een condoom afdoet. "Zijn reactie was; dan moet je beter nadenken wie je mee naar huis neemt."

Na een rondvraag onder vrouwelijke leeftijdsgenoten komt de schrijfster tot een schrikbarende ontdekking. "Ze hebben allemaal weleens meegemaakt dat een 'normale' man zich meer toe-eigent van haar lichaam dan zij hem geeft."

We luisteren en respecteren elkaar - in de ogen van Hadjar - niet meer in de slaapkamer. "Subtiele verkrachting wordt hierdoor blijkbaar gewoner dan goede seks", aldus de columniste. 

Praat mee

Heb jij dit weleens meegemaakt? Ben jij weleens het slachtoffer geworden van deze subtiele vorm van verkrachting? Praat mee! 

Jij op VROUW.nl

Liever anoniem je verhaal vertellen?

Dat kan hier!


En, wat vind jij? Laat je horen!