Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Stomdronken op je veertiende;
moet dat kunnen?

journaliste

Eline Doldersum

S

Stel je eens voor dat de politie aan je deur staat met je 14-jarige dochter omdat ze iets te diep in het glaasje heeft gekeken. Wat doe jij? Straffen of oogje dicht?

Het gedrag van een Brabantse tiener afgelopen weekend heeft een hele discussie aangewakkerd. Het meisje (14) werd door de politie stomdronken afgevoerd tijdens een feestje op de plaatselijke sportclub. 

Alcoholische versnaperingen

Aangezien het gros van de feestgangers minderjarig was, werd er gedurende de avond geen alcohol geschonken. Vermoed wordt daarom dat het meisje al vóór de fuif flink wat alcoholische versnaperingen heeft genuttigd.

Nadat de plaatselijke krant lucht kreeg van het voorval, barstte op social media de discussie los; wat doe je met een 14-jarig meisje dat door overmatig alcoholgebruik wordt afgevoerd door twee agenten?

Aanpakken

Veel mensen vinden dat het minderjarige meisje hard aangepakt moet worden door haar ouders. "14 jaar en dronken, serieus? Dat móet toch niet kunnen. Echt belachelijk", schrijft Esmeralda op Facebook.

"Als het mijn dochter was geweest, kwam ze het eerst jaar het huis niet meer uit", vult Marloes aan. Sabina is het daar helemaal mee eens en reageert: "Dit is slechts een kwestie van je kind goed opvoeden. Regels stellen!"

Laten gaan 

Anderen vinden het onzin dat er zo'n ophef wordt gemaakt over een dronken tiener. "Kom op zeg, een dronken pubermeisje, maken we ons daar met z'n allen zo druk om? We zijn toch allemaal jong geweest? Moet best een keer kunnen", reageert Patries. 

Laura sluit zich daar bij aan. "We hebben het hier over pubers! Die experimenteren, verleggen grenzen én leren veel meer van de ervaring dan van het wijzende vingertje van ouders. Laat lekker gaan, gebeurt haar vast niet volgende week niet weer."

Praat mee

Wij zijn heel benieuwd wat jij in deze situatie zou doen: zou je jouw dochter straffen of zou je er niet zo'n drama van maken? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!