Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verdrietig meisje / verdrietige tiener
Praat mee

'Waarom zijn mannen stoer
maar vrouwen een hoer?'

Lisette de Ronde

P

Patricia Paay (67) is overal. Wanneer ik mijn Facebookpagina open, staat mijn tijdlijn vol met meningen over haar optreden bij Jinek. Inclusief aannames en vervelende reacties, want iedereen lijkt precies te weten wat er gebeurd is en denkt dat op een (on)aardige manier te mogen delen. 

Over of ze op de hoogte was van het filmen, of het normaal is om aan plasseks te doen, over hoeveel 'nullen' ze hiermee gaat verdienen en over of het allemaal wel of niet in scène is gezet.

Intieme filmpjes

Gisteren schoof Patricia na een week radiostilte van haar kant aan bij Eva Jinek. En het ging niet alleen over haarzelf. Want Patricia is niet de enige die te maken krijgt met intieme filmpjes het internet over gaan, haar hart ging ook uit naar 'die kinderen die zich van kant maken'."

Het zijn altijd de meisjes die slachtoffer zijn van dit soort pijnlijke virals. Een collega vertelde tijdens de redactievergadering dat seksfilmpjes doorsturen onder jongens heel normaal is. Filmpjes van meisjes die ze hebben 'gedaan' worden blijkbaar doodleuk naar de hele vriendengroep gestuurd, terwijl het meisje in kwestie vervolgens het etiket 'slet' of 'hoer' krijgt opgeplakt.

Praat mee! 

En ik zag de verhalen over 'domme Patricia' vaker voorbij komen dan opmerkingen over hoe raar het eigenlijk is dat de jongen/man dit nogal intieme moment filmt. Waarom zijn vrouwen 'hoer' en mannen 'stoer'? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!