Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Extra kilo's...
De keerzijde van een gelukkige relatie

redacteur

Indra Jager

H

Hoewel je in het begin van je relatie misschien geen hap door je keel krijgt, draait dat altijd weer bij. Sterker nog: voor je het weet graaien jullie uit een zak chips terwijl je in je joggingpak op de bank ligt, gaan jullie voor ieder jubileum gezellig uiteten en maakt een maatje meer niets meer uit. Alleen maar meer om vast te houden, toch?

Al eerder wees het onderzoek van het Britse bedrijf LighterLife uit dat een vrouw in de eerste zes maanden van de relatie gemiddeld 7 kilo aankomt en ruim 10% er zelfs 13 kilo extra aan ziet vliegen.

Extra kilo's

Eén op de vijf gaf aan dat ze zwaarder wordt zodra ze zich comfortabel genoeg voelt bij haar partner en ze zich minder zorgen maakt over haar figuur. Sporten heeft dan geen prioriteit meer, want samen zijn is toch veel leuker? 

Een nieuw onderzoek van American Psychological Association (APA) doet hier nog een schepje bovenop. Onderzocht werd of stellen gezonder worden door een gelukkige relatie. Hieruit bleek dat als je gelukkig in je relatie bent, de kans op extra kilo’s toeneemt. Ongelukkige stellen daarentegen hielden hetzelfde gewicht. 

Oppassen geblazen

Helaas zijn die extra kilo's niet zonder 'gevaar' want eerder bleek - zoals wij al publiceerden - uit een enquête van een Amerikaans mannenblad dat één op de twee mannen zijn vriendin dumpt zodra ze teveel aankomt. Tijdens zo’n gezellig avondje op de bank kun je die chips dus misschien maar beter laten liggen. Hebben jullie hier ook last van? Of blijft jouw innerlijke fitgirl altijd de sterkste? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!