Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Offpiste
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Lieverd,
ga alsjeblieft niet off-piste...'

Lisette de Ronde

D

Daar gaan ze: 16 jaar en voor het eerst met een groep vrienden op skivakantie. Of ze gaan gezellig met het gezin skiën, maar de tiener bedwingt meteen zijn eigen pistes waarvoor uiteraard geldt: hoe zwarter hoe beter. En geeft mama het nakijken. Had je ze nou maar nooit van jongs af aan mee skiën genomen... Want hoe voorkom je dat ze, eenmaal ouder, off-piste gaan?

Want ondanks dat iedereen weet dat buiten de officiële piste skiën gevaarlijk kan zijn - vooralsnog is het alleen in sommige gebieden in Italië verboden -, zijn er genoeg mensen die hun sporen als eerste op het maagdelijke sneeuw willen trekken. 

Off-piste

Zo ook drie studenten van de christelijke Nijmeegse Studentenvereniging Navigators (NSN), die in de problemen kwamen nadat zij off-piste gingen en verdwaalden. Een paniekappje naar een achtergebleven reisgenoot werd pas na een uur gelezen. Gisteren werd het lichaam van een tweede slachtoffer gevonden onder de lawine in de Franse Alpen.

De zoektocht in Valfréjus naar de derde vermiste snowboarder is vanochtend door vijftig Franse politiemensen, vrijwilligers en een helikopter hervat. Ook onze redactie kent genoeg moeders die zich zorgen maken tijdens de wintersport. Ben jij in de voorjaarsvakantie op wintersport gegaan met je kinderen? Of gaat jouw kroost op de valreep nog een weekje sneeuw tegemoet?

Geef ons tips! 

Hoe ga jij daarmee om? Wij zijn benieuwd: geef ons en andere VROUW-lezeressen hieronder tips hoe jij jouw kinderen duidelijk maakt dat ze binnen de lijnen van de piste moeten blijven. 

Jouw verhaal op VROUW.nl

Wil jij - naar aanleiding van bovenstaande - jouw verhaal vertellen?

Laat dan hier je reactie achter!


En, wat vind jij? Laat je horen!