Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

'Vloeken
mag'

redacteur

Indra Jager

Z

Zonnestralen, tsjirpende vogels en narcissen die de kop opsteken: al weken kijken we uit naar de eerste tekenen van de lente. En ein-de-lijk is het zo ver: dit weekend krijgen we een voorproefje. De winterjas kan naar de stomerij en de eerste terrasafspraakjes zijn gemaakt. Maar wat moeten we aan?

Het is je vast al opgevallen: de winkels hangen vol met kleding in alle kleuren van de regenboog. Maar er zijn twee kleuren die er echt uitspringen: roze en rood. Twee kleuren waar je vroeger je ogen voor dichtkneep, maar die voor de lente van 2017 weer uit het stof zijn getrokken.

Zuurstok

Volgens VROUW-styliste Brigitte Kramer zien we deze lente iedereen in deze kleuren. Of nog beter: deze twee samen. Zachtroze, hot pink, knalrood, bordeaux en alles wat daar tussen zit; het mag allemaal en ook nog eens gecombineerd.

“Vroeger mocht je roze en rood echt niet met elkaar dragen, maar nu geldt: vloeken mag,” vertelt Brigitte. Maar hoe doe je dit dan zonder er uit te zien als een zuurstok? “Mijn advies is om de tegenstrijdigheden op te zoeken, dus het hele zachte te combineren met het diepdonkere.” 

Subtiel knallen

“Denk bijvoorbeeld aan een mooie roze top met een rode rok. En durf je het nog iets uitdagender, draag er dan ook nog een ceintuur in een felle kleur bij. Denk er wel aan dat je het niet té over de top maakt: kies daarom bij voorkeur voor een effen shirt en een effen onderkant. Op deze manier knal je wel, maar is het ook nog subtiel.”

Nu denk je vast: Roze? Maar dat staat mij helemaal niet! Maar deze trend is juist daarom heel fijn: kies als blondine voor een roze top en een rode onderkant, terwijl je als rossig type misschien beter kunt gaan voor een rood bovenstuk. Bij donkere dames staat bordeaux daarentegen weer heel mooi. Je kunt de kleuren dus zo toepassen, dat ze jou het beste laten uitkomen.

Nieuw leven

Ook heel handig: de trend zet door richting de zomer. De items die je nu scoort bij winkels als Benetton, Expresso, Claudia Sträter, Miss Etam en C&A kunnen dus gewoon nog mee op zomervakantie.

Maxima doet het voor - BrunoPress
Pip Pellens en haar vriend combineren de trend samen - BrunoPress
Ook gespot op de catwalk bij Joseph - AFP

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!