Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

baby
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Niks geen luiers: deze twee weken oude baby
is al zindelijk

journalist

Maaike Schaap

B

Blogger Cindy Lever heeft een baby’tje van twee weken oud, maar in huis zijn nergens luiers te vinden. Cindy gelooft er namelijk in dat meteen kunt beginnen met de zindelijkheidstraining! 

De baby is volgens de Australische Cindy al heel goed in staat om zélf aan te geven wanneer ze moet plassen of poepen. De kersverse moeder handelt volgens de Eliminatie Communicatie-methode (EC-methode). 

De EC-methode houdt in dat baby’s zelf signalen afgeven als ze moeten plassen of poepen. Bijvoorbeeld door een bepaalde beweging te maken of door bepaalde geluidjes te laten horen. Als ouder moet je goed blijven opletten, want als je een beweging of geluidje hoort, dien je zo snel mogelijk naar de wc te rennen om het kind zijn of haar behoefte te laten doen.

Foto: Cindy Lever

Gewenning

Cindy op haar eigen "Baby’s kunnen ons ook laten merken dat ze moe of hongerig zijn, of krampjes hebben. Als we goed opletten, kunnen we ook aan ze aflezen wanneer ze naar de wc moeten."

Gebruik je luiers, worden de signalen die baby's afgeven genegeerd, waarna ze ze niet meer geven. Volgens Cindy werk je met luiers het zindelijk worden dus juist tegen. 

"Toen ik voor het eerst tegen mijn man zei dat ik dit van plan was, dacht hij dat ik gek geworden was. Dat veranderde al snel toen hij mij in de weer zag met onze baby en haar vroeg om te plassen en het lukte." 

Praat mee

Zou jij op deze manier je baby zindelijk maken of geloof je niet in deze methode? Waarom wel of waarom niet? Met welke leeftijd werd jouw kind zindelijk en hoe deed je dat? Van de ene op de andere dag de luier uitdoen of geleidelijk aan? Praat mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!