Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Een stel in bed
Foto: Hollandse Hoogte | Rue des Archives SAS
Praat mee

Hierom zouden we vaker
seks moeten hebben

journaliste

Hester Zitvast

S

Seks is onder meer goed voor je weerstand, verlaagt stress, verbrandt calorieën en werkt pijnstillend. Maar wat als we zouden stellen dat er door meer seks tussen stellen minder wordt vreemdgegaan? En dat het de datingmarkt zuiverder houdt? Geloof jij dat?

"Nu snap ik waar al die vreemdgangers op chat,- en datingsites vandaan komen", reageerde lezeres Marleen op de opgebiecht van Emma*, die net als Olcay Gulsen toegeeft niet zoveel met seks te hebben.

Buiten de deur

Marleen stelt dat vrouwen in hun relatie mannen gewoon eens wat beter moeten opvoeden, zodat de seks verbetert en er wat meer wordt genoten tussen de lakens. "Zo blijft er op datingsites meer plek over voor die ene leuke man voor mij!"

Het schijnt dus op datingsites te stikken van mannen die er alleen even komen rondneuzen voor seks. Deze mannen hebben dus al een vrouw maar ja, vanwege kinderen en/of sleur blijkt zij toch niet meer het beest in bed waar hij destijds voor viel. En dus zoekt hij het buiten de deur.

Vertroebeling van de datingmarkt

Dat heeft meerdere consequenties uiteraard. De relatie komt onder druk te staan - er is immers een grote kans dat het bedrog uitkomt - maar daarnaast vertroebelt het dus ook de datingmarkt. Ben je als single op zoek naar de liefde van je leven, zul je eerst de vreemdgangers met seksbehoefte moeten zien te filteren. Want, zoals Marleen ook in haar reactie stelt: 'Hij wil echt niet bij zijn vrouw weg, hij zoekt alleen maar naar seks.'

Tja, en dan is één plus één dus twee. Als er nou thuis meer seks zou zijn, zou hij dan ook minder seks buiten de deur zoeken? (Overigens richten we ons nu op de man als vreemdganger, maar zou dit net zo goed een vrouw kunnen zijn. We moesten het beestje een naam geven.)

Praat mee

Dus daarom zou je eigenlijk vaker seks moeten hebben. Niet een treurige eens in de twee weken, maar iedere twee dagen minimaal. Of beter nog: elke dag! Dat voorkomt een hoop echtscheidingen en houdt de datingmarkt overzichtelijk. Zo komen singles die serieus op zoek zijn misschien wél een leuke wederhelft tegen met wie ze een toekomst kunnen opbouwen.

Wat denk jij? Is meer seks thuis de oplossing voor het feit dat seks regelmatig buiten de deur wordt gezocht? Vind je het geoorloofd dat als er thuis steeds een 'nee' op iedere poging wordt gegeven, elders op zoek wordt gegaan naar genegenheid?

Zou jij op zoek gaan naar seks buiten de deur als het tussen de lakens minder wordt? Enne… kunnen we deze reden toevoegen aan de al zo lange lijst met voordelen van regelmatige seks? Praat mee!

*niet haar echte naam

En, wat vind jij? Laat je horen!