Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Wat als jouw man de stalker van
je dochter te lijf gaat?

redacteur

Indra Jager

S

Stel, jouw dochter wordt lastiggevallen door een oudere man die zich voordoet als een zeventienjarige hunk en jouw man is in alle staten. Hij neemt contact op met de politie, maar omdat hij amper gehoor krijgt, besluit hij het recht in eigen hand te nemen. Wat doe je dan? Steun jij jouw man of keur jij zijn daden af?

In De Telegraaf staat vandaag het verhaal van Mario H. (51). Hij nam het recht in eigen hand toen hij erachter kwam dat de 'zeventienjarige hunk’ waarmee zijn dochter op social media praatte, in werkelijkheid de voormalige tbs’er Jack S. (47) bleek te zijn.

En nu jij

S. legde een bos bloemen en een doos chocolade voor de tienerdochter van H., met als afzender Jessie, voor de deur van haar huis. Maar daar bleef het niet bij. ‘Jessie’ stuurde de dochter van H. ook naaktfoto’s van andere jonge meisjes en schreef daarbij: 'En nu jij.'

De andere dochter van H. komt er via de Albert Heijn in Asten achter dat het helemaal niet om een tiener, maar om een 47-jarige man gaat en krijgt camerabeelden mee. H. begint een klopjacht op social media en krijgt honderd tips. De naam Jack S. valt vaak.

Onderduikadres

Vervolgens besluit H. het recht in eigen hand te nemen. Hij speelt de informatie die hij heeft verzameld door aan de politie en laat daarbij weten dat hij zelf in actie komt als de politie dat niet doet. “Speel niet voor eigen rechter,” is het antwoord. 

Op 18 januari krijgt H. een tip over het onderduikadres van S. H. post de hele nacht voor de flat in Eindhoven en meldt de politie dat hij weet waar S. is, zonder de locatie door te geven.

Dan belt H. belt nogmaals de politie en geeft dit keer wel de locatie prijs. Hij zegt: “Als jullie hier niet binnen vijf minuten zijn, dan los ik het zelf wel op.” 

En dat doet hij. Hij pakt een schop uit zijn auto en gaat achter S. aan. Naar eigen zeggen, wilde H. dat S. zou worden aangehouden, maar zijn daden bewijzen volgens het Openbaar Ministerie het tegendeel. H. blijft S. slaan, ook als hij al op de grond ligt.

Zeventien andere kinderen slachtoffer

Inmiddels ligt S. al drie maanden in het gevangenisziekenhuis met twee gebroken ellepijpen, chronische hoofdpijn en wonden aan het hoofd en de benen. Ondertussen hebben, volgens raadsman Jan-Hein Kuipers, zich diverse ouders gemeld. S. zou maar liefst zeventien andere kinderen hebben lastiggevallen.

Het OM bestempelt de daad van H. als poging tot moord en eist een celstraf van zes jaar.

Praat mee

Stel je voor dat dit jouw man was en om jouw dochter ging, wat zou jij dan doen? Zou jij je man steunen? Zou jij het wel begrijpen en ergens wel goed vinden dat hij jullie dochter op deze manier heeft willen beschermen? Of zou je het afkeuren dat hij het recht in eigen hand heeft genomen?


Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!