Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

OG3NE
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Kijk jij vanavond
Songfestival of voetbal?

journaliste

Daphne van Rossum

V

Verheug jij je ook zo op het Songfestival vanavond? Grote kans dat jouw vent uitziet naar het voetbal. Wie gaat bij jou thuis de strijd om de zap winnen?

Bij ons thuis wordt het de man die wint vrees ik. "Ik ga niet naar drie Hollandse meiden kijken als ik ook naar elf kerels en een bal kan kijken", werd er vanochtend bij het ontbijt al stellig gezegd.

Nederlandse ploeg

Mijn lief heeft de dagen naar vandaag afgeteld, hij zegt dat het niet meer sinds 1997 ofzo is gebeurd dat een Nederlandse ploeg zo ver zou komen. Wie ben ik om hem zijn plezier af te nemen? Een van de twee zal zich dus moeten terugtrekken op de slaapkamer met een telefoon of tablet, ik vrees dat ik dat word. Ongezellig!

Misschien ga ik ook wel lekker meekijken naar voetbal, toch heel tof dat onze mannen het letterlijk en figuurlijk zo ver hebben geschopt. Straks, als we mazzel hebben, staan ze na Lyon tegenover Manchester United en maken we een kans op de beker! Onze drie zusjes komen volgens de bookmakers niet verder dan een zevende plaats; dat is toch een stuk minder ver.

Al vind ik het wel jammer dat ik niet kan kijken. Ik geniet elk jaar van deze bonte stoet zangers en zangeressen. En dan lekker hardop commentaar leveren. Iets wat lief niet op prijs stelt als ik dat bij voetbal doe. Op de een of andere manier zeg ik dan steeds net de verkeerde dingen. Iets over fijne benen of buitenspel.

Wet van Murphy

Waarom wordt het ook uitgezonden op dezelfde dag? Op hetzelfde tijdstip? Wat wreed. Hadden ze dat nu niet iets beter kunnen plannen? Het is net als de wet van Murphy. Zo heb ik bijna nooit een feestje, maar toevallig aanstaande zondag twee tegelijk. Al het goede komt altijd in tweeën lijkt wel. Net als al het slechte overigens. 

Wat ga jij doen; de strijd aan met je man of gezellig samen kijken? Misschien houd jij wel van voetbal en hij niet, dat kan ook nog. Kijkt hij straks met een clubje vrienden naar het songfestival terwijl jij je terugtrekt in de slaapkamer om de verrichtingen in Frankrijk te volgen, maar dat lijkt me sterk. Praat mee over jouw kijkplannen vanavond! Ik ben benieuwd hoe jullie dat oplossen thuis. 


En, wat vind jij? Laat je horen!