Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

De welvingen van Wiske...
Wat vinden we daarvan?

journalist

Maaike Schaap

D

De makers van de Suske en Wiske-strip liggen onder vuur. De twee goede vrienden hebben een metamorfose ondergaan, compleet met een strakker jurkje en decolleté voor Wiske. 

De stripfiguren kregen tien jaar geleden een make-over. Het was nu tijd voor een moderne look voor alle stripfiguren. Volgens de makers moesten ze met hun tijd mee om de verhalen en de personages herkenbaar te houden. 

Decolleté

En dat betekent een hoodie voor Suske en een strakker gesneden jurkje voor Wiske inclusief hippe laarsjes en decolleté. Lambik heeft een snor gekregen en tante Sidonia is niet meer zo’n dunne spriet die zich achter iedere lantaarnpaal kan verstoppen. 

De verandering was hard nodig, volgens Peter van Gucht, hoofdscenarist van de strip. Aan RTL Nieuws vertelt hij: "We hebben Wiske tot leven gebracht en gedacht: 'Stel dat ze nu een klas zou binnen komen, dan moet ze er niet wereldvreemd uit zien, maar leuk en erbij horen'."

Borsten

Daarbij legt hij uit dat de twee stripfiguren voorgaande jaren zo rond de 10-12 jaar oud waren. Nu moeten ze doorgaan voor ongeveer 12-14 jaar oud. Dat Wiske borsten heeft gekregen, is niet seksueel bedoeld. "Het gaat om herkenbaarheid," aldus Van Gucht. 

En die metamorfose stuit op nogal wat kritiek…

Ron is blij met de verandering:

En uiteraard worden er ook volop grappen gemaakt...

Praat mee

Wat vind jij van de metamorfose van de twee stripfiguren? Vind je het goed dat de makers met hun tijd meegaan en de personages in een nieuw jasje hebben gestoken? Of vind je dat ze met de borsten van Wiske volledig de plank misslaan? Praat mee! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!