Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Je moeder bij de bevalling:
graag of niet?

journaliste

Eline Doldersum

W

Waar de ene vrouw niet moet denken aan het gezelschap van haar moeder tijdens de bevalling, put de ander juist steun uit haar aanwezigheid. 

Op social media lopen de meningen uiteen over het gezelschap tijdens de bevalling. Zo heeft Heidi haar moeder liever niet aan haar bed tijdens het moment suprême. "Daar moet ik echt niet aan denken. Dat moment beleef ik liever alleen met mijn man," schrijft ze.

Ook Jacqueline geeft de voorkeur aan het gezelschap van haar man. "Het is toch juist speciaal om zo'n moment samen met je partner te beleven? Ik vond het in ieder geval heel bijzonder om het met mijn man te doen én heb ook veel aan hem gehad tijdens de bevalling."

Steun en toeverlaat

Yvonne daarentegen vond het gezelschap van haar moeder júist heel prettig. "Ik had mijn moeder niet willen missen tijdens de bevalling. Hoe oud je ook bent, als je pijnt hebt of angstig bent, is je moeder toch de beste steun. Het was heel mooi en bijzonder om dat samen te kunnen delen."

De bevalling van Judith werd vastgelegd door een fotograaf. Op de foto is te zien dat haar 81-jarige moeder aan haar kraambed zat en dat zorgt voor een ontroerend tafereel. 

Bij Manon staan binnenkort haar moeder en schoonmoeder aan het bed, Petra had veel steun aan haar tweelingzus tijdens de geboorte van haar dochtertje en ook Debbie vond de aanwezigheid van haar moeder en zus heel prettig. "Ze stonden allebei mee te puffen."

Praat mee

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hierover denken; geven jullie de voorkeur aan een bevalling alleen met je partner? Of stonden jouw moeder, zus of vriendin ook bij jou aan het bed? Praat mee!


En, wat vind jij? Laat je horen!