Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

Wordt dochter Arie Boomsma beschermd
of juist 'geseksualiseerd'?

journaliste

Daphne van Rossum

D

Dit weekeinde ontplofte het internet toen Arie Boomsma (43) een foto van zijn dochtertje Bobby op Instagram zette. Op de foto heeft het kleine meisje ter hoogte van haar tepeltjes bloemetjes gephotoshopt gekregen. De reacties lopen heel erg uiteen. Sommigen vinden dat dit soort foto’s dan maar helemaal niet gepost moet worden of dat het kindje nodeloos ‘geseksualiseerd’ wordt. Ook zijn er volgers die vinden dat Arie het juist heeft gedaan om zijn meisje te ‘beschermen’.

Echtgenote Romy heeft zich geërgerd aan de ophef over de foto: “Niet omdat we anti-tepels zijn. Integendeel!  Wel omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken,'' aldus Romy Boomsma.

“Wat ik er lastig aan vind is dat je ergens het gevoel hebt je te moeten verantwoorden, te vermelden waarom je bepaalde keuzes maakt.'' Het heeft volgens haar niets te maken met seksualisering van de vrouwenborst in de huidige maatschappij, maar alles met hoe om te gaan met internet en onze kinderen.

Negativiteit ongevraagd naar buiten

Ze vervolgt: “De keerzijde van internet en social media vind ik dat mensen de behoefte voelen hun negativiteit ongevraagd naar buiten te gooien. De anonimiteit maakt dat ze 'durven' want ik kan me niet voorstellen dat ze dit ook zouden doen als ze voor je staan. Dat zou ik pas echt verfrissend en eerlijk vinden,'' aldus Romy. 

Er waren mensen die zeiden: "Als je tepels afplakt, waarom zou je deze foto dan überhaupt op social media plaatsen? Want als je je kind wilt beschermen, kun je het misschien beter helemaal niet online zetten." Andere reageerders zien juist gewoon een trotse vader die een kiekje van zijn dochter deelt. Niets meer en niets minder.

Praat mee

Wat doe jij doorgaans met foto’s van je dochter op het strand. Plaats je die of niet?Of heeft jouw dochtertje altijd een bovenstukje aan? En maakt het je niet uit als mensen dat zien? 

En wat vind jij van de foto van het kindje van Arie Boomsma? Is het leven en laten leven? Of vind jij het juist goed dat het meisje ‘beschermd’, dan wel ‘geseksualiseerd’, wordt door een dergelijke foto. Praat mee!

 


En, wat vind jij? Laat je horen!