Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

meisje hinkelt
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Doktertje spelen
is van alle (leef)tijden'

Redactie VROUW

V

Vandaag werd bekend dat de GGD, politie en andere instanties een onderzoek zijn gestart naar mogelijke seksspelletjes op basisschool De Springplank in Den Bosch. De seksspelletjes zouden in groep 3 en 4 hebben plaatsgevonden. Een van de betrokken moeders tegen Omroep Brabant: "De kinderen raken elkaar aan op plekken waar het eigenlijk niet mag. Piemeltjes die in de mondjes gaan, vagina's die worden gelikt."

De ouders maken zich zorgen; er gaan geruchten dat de kinderen niet allemaal uit vrije wil hebben meegedaan. Zo zouden de kinderen die niet wilden meewerken in hun buik geschopt en geslagen zijn of vastgebonden met een springtouw op het schoolplein.

Met andere ogen

Het AD interviewde seksuologe Judith van Duivenboden-Kreijne over de seksspelletjes. Zij vindt het goed dat er aandacht aan de kwestie wordt besteed, maar zegt dat kinderen met andere ogen naar dit soort handelingen kijken.

Judith tegen het AD: "Wij volwassenen beschouwen het als iets heel seksueels, voor kinderen is dat anders. Zij hebben misschien per ongeluk iets langs zien komen op internet en spelen dat na. Natuurlijk begrijp ik dat je hier als ouder van schrikt. Maar het blijft belangrijk om met je kind heel open over seks te communiceren."

Praat mee

Wat doe jij als je ziet dat jouw jonge kind(eren) seksuele handelingen verricht? Maak jij je zorgen of is 'dokertje spelen' van alle (leef)tijden'? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!