Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte: Said Elatab/MEGA
Praat mee

'Mijn kind mag
geen selfies online plaatsen'

Anouk van der Post

D

Duck-face, haar goed doen, even een mooie pose aannemen en 'klik'! Plaatsen maar op Facebook, Instagram, Snapchat en/of andere sociale media. Voor je het weet staan de selfies van je kids all over het internet. De vier kinderen van Heidi Klum (44) mogen dit dus absoluut niet. Ze wil ze zo lang mogelijk kind houden, vertelde ze in de ochtendshow Live with Kelly and Ryan.

"Ik ben absoluut zo’n overbezorgde moeder", vertelde het Duitse topmodel. "Mijn oudste is 13 en ze wil altijd selfies plaatsen, maar dat verbied ik. Als ze op een foto staat, mag ze ’m alleen delen als haar gezicht is afgeschermd."

Puppy’s en cupcakes

Ze mag wel foto’s van puppy’s en cupcakes plaatsen, maar Heidi vindt haar nog te jong voor selfies: "Het is anders als volwassenen het doen. Ik wil ze nog zo lang mogelijk kind houden." Wanneer ze haar kinderen wel oud genoeg vindt om selfies te verspreiden? "Ik probeer het zo lang mogelijk uit te stellen. Ik zeg gewoon tegen ze: 'Ja, het mag volgend jaar.' En als ze het dat jaar daarna weer vragen, dan geef ik hetzelfde antwoord: 'Volgend jaar'."

Heidi schermt zelf ook de gezichten van haar kinderen af wanneer ze een foto van hen op sociale media plaatst. Zo deelde ze vorige maand nog deze familiefoto, waar haar kinderen een mooie smiley opgeplakt kregen.

Praat mee

Maar waarom überhaupt een foto plaatsen als je je kinderen toch afschermt? Of is het een goede manier om zowel leuke kiekjes te delen als je kinderen te beschermen? En hoe houd jij toezicht op hun sociale media gebruik? Mogen ze onbeperkt selfies plaatsen of controleer je welke foto’s ze delen? En wanneer vind jij je kids oud genoeg voor selfies? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!