Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Martijn Krabbe met zijn toen nog echtgenote Amanda
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Als je tegen beter weten in
een relatie levend probeert te houden...

eindredacteur

Mariët Oosterwijk

I

In de LINDA. van deze maand - nummer 150 - analyseert presentator Martijn Krabbé (49) op aandoenlijk heldere wijze zijn turbulente,  inmiddels voorbije huwelijksjaren met Amanda. "Ik heb haar absoluut tekort gedaan."

Misschien wel tot grootste verbazing van zichzelf vertelt hij waarom hij vindt dat hij heeft gefaald. In de LINDA.: "Eigenlijk heeft Amanda twintig jaar lang haar best gedaan om van mij af te komen. Zij wilde helemaal niet. (...) Ze moest gewoon passen in mijn droomscenario van het grote, gelukkige gezin."

Vrij laten

"Maar zij was nog jong en met hele andere dingen bezig. (...) Ze hield van me, maar wilde meer vrijheid. (...) Ik wilde gewoon niet accepteren dat we kennelijk niet dezelfde idealen hadden. (...) Dat ik haar vrij had moeten laten durf ik nu pas voor het eerst te zeggen."

"(...) Zoveel jaar later zie ik drie van de vier kinderen eens per twee weken en meestal tijdens de vakanties. (...) Ik ben niet boos op Amanda. Ze werd verliefd, ze heeft iets gevonden waar ze jarenlang naar heeft gezocht."

Praat mee

Het is nogal wat als iemand, die ook nog eens bekend is, zijn hand zo in eigen boezem steekt. Erkent dat er wel degelijk twee schuld hadden, en niet alleen degene die begon met vreemdgaan. Herken jij je - in meer of mindere mate - in het verhaal van Martijn?

Heb jij ook wel eens tegen beter weten in een relatie levend proberen te houden? Getrokken aan een 'dood paard'? In een liefdes,- of vriendschapsrelatie? Zo ja, hoelang heeft dat geduurd? Of heb je het andersom meegemaakt; verkeerde je in een soortgelijke positie als Amanda, en wist je niet hoe je uit die relatie moest komen? Is het uiteindelijk gelukt om te 'ontsnappen'? Zo ja hoe? Of zit je nog steeds 'gevangen'? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder relatieverhaal? En wil je dat vertellen?

Dan kan dat hier!


En, wat vind jij? Laat je horen!