Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Eén glas alcohol als je met de
kinderen uit eten gaat, een goede regel?

Daisy Heyer

E

Een familierestaurant in New York is in opspraak gekomen vanwege een opmerkelijke beslissing. Het restaurant voert namelijk een beleid dat één van de ouders slechts één alcoholisch drankje geserveerd krijgt als ze met (hun) kinderen dineren. 

Het restaurant Peddlers Bar and Grill voerde het beleid jaren geleden in om ervoor te zorgen dat er minder verkeersongelukken gebeuren, die veroorzaakt worden door rijden onder invloed. Een foto van de menukaart, waar de regel staat uitgelegd, is via Twitter viral gegaan dankzij de Amerikaanse journalist Lindsey Mastis. Zij vroeg naar de meningen van Twitteraars over het 'één glas alcohol-beleid'. 

De uitleg van het restaurant is duidelijk: "Ieder van ons neemt op deze unieke manier deel aan deze missie", aldus het restaurant in de toelichting. "Wij bij Peddlers beperken één van de verantwoordelijke volwassenen tot een enkel alcoholisch drankje als ze met de kinderen eten."  

De eigenaresse van de zaak heeft aangegeven dat zij de regel heeft ingelast, omdat zij niet kan leven met het idee dat iemand dronken achter het stuur kruipt en iemand aanrijdt terwijl zij daar iets aan had kunnen doen.

Volgens haar vinden de meeste ouders de regel begrijpelijk en wordt er over het algemeen positief gereageerd, hoewel klanten incidenteel kwaad worden op de bediening. "In dat geval komt het management bij de tafel om het uit te leggen. We willen de ouders niet irriteren, maar dit is gewoon iets wat wij doen vanuit een goed hart, om te helpen." 

Praat mee 

Wat vind jij? Is de regel van Peddlers een steengoede zet en moeten wij in restaurants ook het beleid invoeren dat één van de ouders met kinderen slechts één glas alcohol mag drinken? Of vind jij dat deze regel veel te ver gaat en ontzettend betuttelend is? En wat zouden horecagelegenheden moeten doen op het moment dat ouders dronken worden waar (hun) kinderen bij zijn? Praat met ons mee! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW