Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Claim jij ook 's ochtend vroeg een ligbed,
of ben jij wat relaxter op vakantie?

Daisy Heyer

N

Nu de zomer weer in volle gang is en die felbegeerde vakantie is geboekt, keert ook een jaarlijks probleem terug. Namelijk de strijd om dat fijne ligbedje bij het zwembad of het stuk privéstrand van jouw hotel. Het is helaas geen uitzondering: filmpjes van vakantiegangers die om acht uur 's ochtends staan te dringen om hun handdoek op een bedje te leggen en zich zo te 'garanderen' van een plekje. Om vervolgens dit plekje de rest van de dag bezet te houden...

De Spaanse kust, hartje zomer. Het is half acht 's ochtends en met het slaap nog in de ogen, maakt menig zonaanbidder zich klaar voor het ontbijt. Maar voor veel hotelgasten wacht er eerst een belangrijke taak: namelijk een ligbedje aan het zwembad veroveren. En dan het allerliefste óók nog een bedje met de perfecte ligging, zodat de je de hele dag met volle teugen kan genieten van de zon.

Recht op het doel af 

Eerder zagen we al een filmpje van dit hilarische tafereel in Torremolinos, waar de badgasten recht op hun doel af gaan. Maandag werden er soortgelijke beelden op Twitter geplaatst van Hotel Servatur Waikiki in Gran Canaria. Hier sprinten al om acht uur 's ochtends tientallen toeristen razendsnel richting de ligbedjes, om zo die beste plaats te veroveren. 

De beelden zijn dan misschien hilarisch, maar de bedjesjacht wordt door veel vakantiegangers als behoorlijk irritant gezien. Het is een frustratie van velen: vaak worden de bedjes toegeëigend door fanatiekelingen die vervolgens eerst nog uren weg zijn om te ontbijten, shoppen of nog even te slapen, voordat ze van het beste plekje aan het zwembad kunnen genieten. 

Regels 

Veel hotels hebben de regel om handdoeken te verwijderen als ze opmerken dat een ligbed minstens twee uur niet wordt gebruikt. Bedjes koppelen aan kamers gaat vaak niet: het genoemde hotel heeft bijvoorbeeld 500 kamers, en maar 150 plekjes beschikbaar aan het zwembad.

Praat mee!

Wat vind jij: moet ieder hotel de regel hanteren dat een bedje wordt vrijgemaakt als het voor een bepaalde tijd niet wordt gebruikt? Of ben jij stiekem zelf (of je man) diegene die een handdoekje neerlegt en nog even gaat ontbijten? En heb jij wel eens ruzie gehad over een goed plekje bij het zwembad? Praat hierover met ons mee! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW