Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Moeder in bikini
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Is het dragen van een bikini
na een bepaalde leeftijd not done?

Daisy Heyer

N

Nu het hartje 'zomer' is en veel mensen op vakantie gaan, is er één kledingstuk onmisbaar in de koffer: badkleding. Uit recent onderzoek blijkt dat de bikini voor driekwart van de vrouwen nog steeds favoriet is om in te zonnebaden. 

VROUW ging de straat op en vroeg lezeressen of ze een bikini of badpak droegen. Hoewel ook daar de meeste vrouwen aangaven nog steeds het liefst een bikini te dragen, vinden sommige lezeressen het dragen van een bikini op een bepaalde leeftijd echt niet meer kunnen.  

Mits het juiste model

"Complete onzin", vindt Kim Querfurth, moderedactrice van VROUW die recent bikinitips gaf aan onze lezeressen. "Een bikini is niet leeftijds- of figuurgebonden, mits je het juiste model draagt." 

Kim vindt dat iedereen een bikini aan kan. "Ook als je voller bent, of juist heel erg slank: als de bikini maar bij jou en je lichaamsvorm past.  Er zijn honderden tips voor de juiste bikini te vinden."

Vrouwen na hun 45e

"Trots op je benen? Koop een hoger broekje, dat maakt ze nog langer en camoufleert ook nog eens een eventueel buikje. Een wat lager broekje verdoezelt dan weer putjes, een triangeltop is het meest geschikt voor kleinere borsten, terwijl een bikini met extra steun, veters of van stevig materiaal perfect is voor de vollere boezem." 

"Ook voor vrouwen met een grotere maat zijn genoeg hippe bikini's te krijgen en wie op vakantie gaat ziet genoeg voorbeelden van vrouwen die na hun 45e nog steeds een bikini aantrekken op vakantie." 

Praat mee

Wat vind jij: is het dragen van een bikini vanaf een bepaalde leeftijd not done? Kan een bikini alleen bij een bepaald figuur? Of draag jij rustig in bikini rond, ongeacht jouw lichaamstype of leeftijd? Praat mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW