Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

Waar kijk jij vanavond
de finale van het EK Vrouwenvoetbal?

Daisy Heyer

W

Wat de Hollandse heren al tijden niet gelukt is, lukt onze voetballeeuwinnen wel: in de finale van het EK Voetbal staan. Zondagavond kan het Nederlands Vrouwenelftal voor eeuwig de geschiedenisboeken in gaan als ze de EK-finale van de WEURO 2017 tegen Denemarken winnen. Al zijn we nu natuurlijk al apentrots op onze dames! 

Zondag 16 juli begon het EK Vrouwenvoetbal, dat heel toevallig deze keer in Nederland plaatsvindt. Nederland denderde in eerdere wedstrijden langs Noorwegen, België, Denemarken, Zweden en Engeland en moet het in de finale wederom opnemen tegen Denemarken; het land waar we in de poulefase met 1-0 van hebben gewonnen. Zou moeten lukken toch?!

Megapopulair

Naar de laatste wedstrijd tegen Engeland keken maar liefst 3,3 miljoen Nederlanders. De fantastische prestatie van de dames, onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman, heeft het vrouwenvoetbal dus in één klap megapopulair gemaakt in ons land. Als de meiden de finale weten te winnen, wordt er een groot feest in de Grolsch Veste gevierd en worden de dames gehuldigd in het Utrechtse Park Lepelenburg.

Maar eerst de finale, die eind van de middag om 17.00 uur losbarst in het stadion van FC Twente. De wedstrijd is stijf uitverkocht en door het hele land wordt Nederland - Denemarken uitgezonden op grote schermen. Wiegman heeft in een interview met de KNVB aangegeven dat Nederland goed voorbereid is. "We benaderen iedere wedstrijd hetzelfde, dus de finale ook." 

Dat het hele stadion tot de nok toe gevuld zit met Nederlanders die de eventuele winst van dichtbij willen meemaken geeft volgens Wiegman geen extra druk. "Het is fantastisch dat er 30.000 fans in het stadion zitten. Het geeft een enorme boost en is juist een stimulans om aan iedereen te laten zien wie we zijn en wat we willen."

Praat mee!

Waar kijk jij vanavond het EK Vrouwenvoetbal? Of vind je er niks aan en wordt het ruzie om de afstandsbediening? En als de dames winnen, ga jij dan naar de huldiging? Praat met ons mee! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW