Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dochter en kat Toby
Foto: Brigitte Bol
Praat mee

Creatief met kat
'Kat kan leven positief beïnvloeden'

journaliste

Daphne van Rossum

V

Vandaag is het Wereld Kattendag en mag jouw snorrende vriend behalve een toefje peterselie op zijn kattenvoer, ook nog een extra aai over het bolletje. Word jij ook weer blij van.

Voel jij je altijd gelukkig als je met je kat knuffelt? Dat kan kloppen want volgens bijzonder hoogleraar Antrozoölogie Marie-José Enders hebben katten over het algemeen een positieve invloed op het leven. 

Kwaliteit van leven

Enders vertelt op NU.nl dat katten als huisdier een aantal basisbehoeften kunnen vervullen. "Door een kat in huis te nemen, kan je de kwaliteit van leven positief beïnvloeden", aldus de bijzonder hoogleraar van de Open Universiteit in Heerlen.

"Het is een maatje, iemand die je kan vertrouwen, je hebt aanspraak, je voelt je veiliger omdat er een ander vertrouwd levend wezen in je huis is, je hebt iets om voor te zorgen en het geeft je een doel in het leven."

Max of Pip

Dat veel van onze lezeressen een bijzondere band hebben met hun kat, is wel duidelijk. Het baasje van Pistache is zelfs zo dol op haar katje dat ze zijn verjaardag viert. De lieve poezenfoto’s vlogen ons om de oren. Wel 768 lezeressen stuurden een foto van hun snorrende vriendjes. We vonden het heel moeilijk om te kiezen, maar hebben er toch een paar hele lieve en grappige foto's uitgepakt.

Hieronder een compilatie.

Lekker hangen!
Ook de tong-foto kan natuurlijk niet ontbreken
Katten en voorwerpen zorgen altijd voor hilarische foto's!

Heb jij een bijzonder band met jouw kat en ben jij een echt kattenmens? Of gaat jouw voorkeur uit naar een hond? Praat dan mee! Je kunt overigens nog steeds een foto van je kat uploaden op onze Facebookpagina!

Dat kan hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW