Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw aan het bier
Foto: Hollandse Hoogte/ Eugenio Marongiu
Praat mee

'Jaarlijks een vriendinnenweekend
is een must'

Anouk van der Post

E

Even lekker weg van huis en haard. Niek en Pieter doen het ieder jaar, vertelden de twee mannen aan RTL Nieuws. Met z’n zestigen vertrekken ze naar een kasteel om échte mannendingen te gaan doen: touwtrekken, wedstrijdje Smirnoff drinken en heel veel bier drinken. En dat allemaal zonder vriendin. 

Of ze zich daarna ook daadwerkelijk mannelijker voelen? Pieter: "Ik heb altijd immens veel spierpijn en ben brak, is dat mannelijk? Ik durf wel te zeggen dat testosteron een flinke rol speelt. Het is heel competitief, er wordt een hoop over en weer geschreeuwd. Ik denk niet dat vrouwen het leuk zouden vinden om mee te gaan."

Komkommers op onze ogen

Eén keer in het jaar een mannenweekend moet kunnen toch? Maar dat vrouwen het niet leuk vinden? Uit ervaring weet ik dat dat niet klopt. Want ook ik vertrek een keer in het jaar met mijn vriendinnen naar een hutje op de hei.

En daar zitten we echt niet alleen maar met komkommers op onze ogen. Ook wij drinken liters bier en wijn en spelen - al dan niet verzonnen - spelletjes tot we erbij neervallen. Of er dan competitiedrang bij komt kijken? Jazeker!

Gewoon leuk

En aan de reacties te zien op Facebook en Twitter ben ik niet de enige. Zo vindt Nynke dat de mannen niet zo interessant moeten doen op RTL Nieuws, want ook zij doet dit ieder jaar met haar vriendinnen. Anderen betwisten of zo’n weekend überhaupt mannelijk is. Marleen: "Alcoholvergiftiging klinkt inderdaad heel erg mannelijk..."

Maar over het algemeen zijn de reacties overwegend positief. Nadia: "Nou heren geniet ervan. Is toch tof dit. En als de vrouwen dat willen dan organiseren ze dat toch gewoon ook? Niet moeilijk doen. Dit is gewoon leuk."

Praat mee

Dus organiseer jij ook jaarlijks een vriendinnenweekend om even lekker weg te zijn bij je vent? Doen jullie dat dan vooral om bij te kletsen en uit te rusten of gaat er ook veel alcohol doorheen en is er competitie? Of blijf je liever bij huis en haard? En wat vind je ervan als je eigen partner naar zo’n mannenweekend gaat? Meer dan gegund of overdreven gedoe? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW