Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

'Ik vind het niets dat mijn kind
met mijn ex op vakantie gaat'

Redactie VROUW

L

Lang niet iedere moeder kijkt uit naar de zomervakantie. Petra is zo'n moeder. Haar tienjarige dochter gaat drie weken met haar ex en zijn nieuwe vlam op vakantie naar een all-inclusive-resort in Turkije.

Petra: “We zijn nu vijf jaar gescheiden, dus mijn dochter is al heel wat keren met mijn ex op vakantie gegaan. Meestal heb ik er niet zo veel moeite mee, maar dit jaar vind ik het wel moeilijk. Het is absoluut niet dat ik het mijn dochter niet gun, dat doe ik namelijk juist wel! Ik vind het belangrijk dat ze een band met haar vader heeft en daar hoort op vakantie gaan ook bij. Ik denk dat ik er dit jaar meer moeite mee heb, omdat ze naar Turkije gaat. Dat land is niet echt positief in het nieuws geweest.”

Verontwaardigd

“Mijn ex en ik zijn natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan. Als we geen kind hadden gehad, zouden wij absoluut geen contact meer met elkaar hebben. Er is teveel gebeurd tussen ons om nog als vrienden met elkaar om te gaan. Ons contact verloopt dan ook vrij zakelijk en we bespreken altijd alleen het noodzakelijke. Ik probeer mijn dochter hier zo min mogelijk in te betrekken, want ik wil het beeld dat zij van haar vader heeft niet beïnvloeden. Maar toen ik hoorde dat ze naar Turkije zou gaan, ben ik toch in haar bijzijn gaan flippen over haar vader.”

“‘Hoe durft hij jou mee te nemen naar een land waar terreurdreiging is! Wil hij dat je nooit meer terug naar huis komt?", schreeuwde ik verontwaardigd toen ze mij vertelde over de vakantieplannen van haar vader. Ik zag dat mijn dochter schrok, want ik schiet nooit zo uit mijn slof. Snel pakte ik haar vast, knuffelde ik haar en bood ik mijn excuses aan.”

Woordenwisseling

“Ik heb mijn dochter met deze uitspraak onbedoeld de stuipen op het lijf gejaagd. Toen ze de volgende dag voor een weekend bij haar vader was, zei ze tegen hem dat ze niet meer mee wilde op vakantie. Hij belde mij woest op en zei dat ik een waardeloze moeder was. Er volgde een woordenwisseling en we zeiden beiden dingen die niet voor herhaling vatbaar zijn.”

“Deze ruzie met mijn ex zat mij niet lekker, dus luchtte ik mijn hart bij mijn beste vriendin. Zij weet precies hoe manipulatief hij kan zijn. Ze adviseerde mij om mijn dochter mee te laten gaan, want als ze de hele dag op het resort blijven kan er weinig gebeuren. Bovendien is er geen negatief reisadvies op dit moment. Ik besloot om het formulier te tekenen waarmee ik haar vader toestemming gaf om haar mee te nemen naar Turkije.”

Geen contact

“Gisteren was het zo ver: mijn dochter vertrok met mijn ex en zijn nieuwe vlam naar Turkije. Toen ik haar afzette bij zijn huis, kreeg ik opnieuw een snauw van hem. Hij zei dat ik haar de komende drie weken niet mag bellen en ook niet op andere manieren contact mag zoeken met haar.”

“Ik heb haar vlucht gevolgd, dus ik weet gelukkig wel dat ze veilig is aangekomen. Toch vind ik het heel moeilijk dat ik geen contact met haar mag zoeken. Wat nou als ze mij nodig heeft? Ik kan echt niet wachten tot ze over drie weken weer veilig bij mij thuis op de bank zit!”

Praat mee

Heb jij er ook moeite mee dat jouw kind met je ex op vakantie gaat? Laat het ons weten en praat mee!


Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!