Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dit Nederlandse stel vond een gebedshuis in badkleding bezoeken een goed idee.
Foto: Foto: Twitter
Praat mee

Nederlander gedraagt zich lomp op vakantie
Waar ligt de grens?

journalist

Elien Andersen

G

Gisteren konden we weer 'genieten' van een sterk staaltje hoe het niet 'heurt' op vakantie. Een koppel bezocht op slippertjes in respectievelijk bikini en zwembroek een kerk in het Italiaanse plaatsje Villammare.

Zoiets heiligs als een kerk bezoeken, in een land waar jíj te gast bent zouden al twee heel duidelijke redenen moeten zijn om je keurig netjes en zo onopvallend mogelijk te gedragen. Deze twee mensen trokken zich daar echter niets van aan en hun actie werd direct vastgelegd op de gevoelige plaat (zie foto).

Ligbedje

Maar zij zijn niet de enige vakantiegangers die zich misdragen. Zo schreven we een paar weken geleden nog een artikel over ruziemakende toeristen, die allemaal op een ligbedje bij het zwembad azen. Een bizarre situatie. 

Nederland is een tolerant land, waar je - meestal - mag doen en laten waar je zin in hebt. Dat dit gedrag in andere landen niet of minder getolereerd wordt, wordt vaak vergeten. En als mensen er niets van zeggen, uit beschaafdheid of verlegenheid, wil dat natuurlijk niet betekenen dat men er niets van vindt. 

Laagdrempeligheid

Jan Jaap van Weering, auteur van het boek Distinguished, zegt hierover op de site tpo.nl: "Er is geen land ter wereld dat toleranter is. Daar mogen we trots op zijn. Alleen denken we die laagdrempeligheid ook mee over de grens te kunnen nemen." 

"Maar een Belg vindt het niet prettig als je hem tutoyeert, in Frankrijk hoort het niet om zelf het terras te verbouwen als je met een grote groep bij elkaar wilt zitten. En ga je in Spanje naar het strand, smeer je dan thuis alvast in. Dan voorkom je dat het aanstootgevend wordt."

Praat mee

De foto, genomen door de Italiaan Gabriele Bojano en geplaatst in de krant Corriere della Sera, ging viral op internet. "Respectloos!", roept de één. "Moet kunnen!", roept de ander. Maar wat vind jij ervan? Is dit exemplarisch voor de Nederlandse toerist? Of mogen toeristen zich overal ter wereld uiten zoals ze dat zelf gepast achten? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!