Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: HH/ Sabine Joosten
Praat mee

Een app die je puber dwingt om op jouw berichten
te reageren... Iets voor jou?

Redactie VROUW

J

Je telefoon houdt je enorm in de gaten. Via de Friend Finder kunnen je vrienden zien waar jij uithangt en dating-apps houden bij welke potentiële liefdes er in jouw buurt rondlopen. Een nieuwe app gaat weer een stapje verder: deze bevriest je telefoon als je niet reageert op berichten.

Het is best creepy dat iedereen je in de gaten kan houden. Toch lijkt er vraag naar te zijn, want er zijn talloze apps die jouw vrienden kunnen vertellen waar jij uithangt. En andersom geldt dat natuurlijk ook: jij hoeft niet meer uren naar je dwarse puber te zoeken. Je opent gewoon een app, die je dan meteen vertelt waar je hem of haar kunt vinden.

Bevriezen

Maar behalve dat je iemand exact kunt volgen, kan je tegenwoordig ook een telefoon laten bevriezen als je merkt dat je keihard genegeerd wordt. Dit idee kwam van vader Nick Herbert, die er klaar mee was dat zijn zoon Ben zijn berichten niet beantwoordde.

Slimme app

Om de aandacht van zijn kind te krijgen, bedacht Nick ReplyASAP: een slimme app die andere apps én de stille modus omzeilt. Als je een bericht stuurt met deze app, gaat er een alarm af en neemt de app het scherm van de telefoon over totdat er gereageerd wordt. Toegang tot de telefoon krijgen ze pas weer als ze op het bericht hebben gereageerd. Zodra het bericht gelezen is, krijgt degene die de app gebruikt een melding.

Tot Nicks grote verbazing ging zoon Ben akkoord met deze methode. Vader Nick benadrukt dat hij de app niet gebruikt voor ieder ditje of datje, maar alleen voor dringende zaken.

Praat mee!

In Nederland is deze app alleen nog te verkrijgen voor Android. Met de app (vanaf € 1,09) kan iedereen gratis verbinding maken met één persoon.

Zou jij de app downloaden, zodat jij de telefoon van je puber kan bevriezen als hij niet meteen op je oproepen of berichten reageert? Of gaat dit dwangmiddel jou veel te ver? En vind je juist dat je kind het recht heeft om zich even aan jouw controle te onttrekken? Laat het ons weten en praat mee.