Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Modetrends voor twintigers zijn niet altijd goed voor een vrouw van middelbare leeftijd
Foto: Herman van Heusden
Praat mee

Hebben modetrends
een leeftijdsgrens?

Redactie VROUW

H

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je modetrends van vroeger ziet terugkeren. Maar dan net een tikje anders. De visnetpanty die je in de eighties droeg bijvoorbeeld, je draagt ze onder jeans met flinke scheuren bij de knieën. Leuk? Misschien als je er als een rollade wilt bijlopen. Anders is het net een beetje te veel naakte waarheid voor een vrouw van middelbare leeftijd. Want tot welke leeftijd is zoiets nog charmant of sexy?

Ook Bernice (46) worstelt met de vraag of je als 45-plusser nog wel alles kan aantrekken. Haar puberdochter heeft er in elk geval een duidelijke mening over: driewerf nee! 

Mevrouwerige look

"Ik weet het," zegt Bernice, "een kritischer blik dan die van pubers, en vooral het soort dat je zelf op de wereld hebt gezet, is er niet te vinden. En het laatste wat ik wil, is hotter than my daughter zijn en een gierende Goor aan mijn keukentafel, maar ik mag het toch best leuk vinden om af en toe te worden nagefloten? Ondanks mijn 46 lentes hoef ik er toch niet al heel mevrouwerig uit te zien en mijn toevlucht nemen tot broekrokken zoals mijn moeder deed op middelbare leeftijd? Ook al stam ik niet alleen uit de vorige eeuw, maar zelfs uit het vorige millennium, waar mijn kinderen me plagend op wijzen. Dapper probeer ik een middenweg te vinden en daarbij trouw te blijven aan mijn eigen(wijze) stijl."

Praat mee

Vind je dat je als 45-plusser nog alles zou moeten kunnen dragen en iedere trend kunt volgen? Of vind je dat je je naar je leeftijd moet kleden? En hoe ziet dat er volgens jou dan uit? Wat vindt jouw kind van je kledingstijl? Draag jij wel eens kleding waar jouw puber van walgt? Praat mee!

Wat zegt stijlexpert Helen van der Vliet over de kleding van Bernice? Lees het hele verhaal in VROUW Magazine en bekijk de video hieronder.


En, wat vind jij? Laat je horen!