Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Els Frenks
Foto: Stef Nagel
Praat mee

Els: In 1 dag was ik mijn man
én mijn hartsvriendin kwijt

Redactie VROUW

D

De ene dag heb je alles wat je hartje begeert - een lieve man, twee geweldige kinderen en een fijn huis - de volgende dag is niks meer hetzelfde. Het leven van Els Frenks (52) nam een plotselinge wending. Ze leefde een luxeleventje tot haar man ervandoor ging… met haar beste vriendin. Ineens stond de moeder van twee kinderen - inmiddels 23 en 21 - er alleen voor. 

"We konden doen en laten wat we wilden: én op skivakantie én op zomervakantie én naar festivals én uit eten in sterrenrestaurants én rijden in een luxe Alfa Romeo... Het geld ging er met bakken uit."

Dubbel verraad

Op die ene donderdag veranderde het leven van Els. "Mijn man kwam thuis en vertelde dat hij verliefd was geworden op mijn hartsvriendin. Hun relatie bleek al een paar maanden te duren...

In die tijd zijn we zelfs met haar gezin op vakantie geweest! Onze kinderen groeiden met elkaar op, we waren altijd samen, deelden bijna dertig jaar lief en leed. In één dag was ik dus mijn man én mijn hartsvriendin kwijt.  

Paranoia

Hij is per direct weggegaan. Ik zat tegen paranoia aan; zoveel verraad, wie kun je nog vertrouwen als de twee meest geliefde mensen je zo in de steek laten? Toch weigerde ik er aan onderdoor te gaan. Mijn mantra werd: 'Gekker dan dit kan het niet worden'.

Maar ja, ik stond er wel alleen voor en met de helft minder geld. Gelukkig konden de kinderen en ik in ons huis blijven dankzij partneralimentatie, maar het zorgeloze leven was acuut voorbij.

In het begin was er paniek, hoe ging ik dat doen? Abonnementen weg, op verzekeringen bezuinigen, deurdrangers om energie te besparen… Duizend kleine dingen die ervoor moesten zorgen dat ik kon rondkomen.

Vrouw Glossy

Ben je benieuwd hoe Els met het verraad en de verandering van levensstijl is omgegaan? Hoe ze niet verbitterd raakte en uiteindelijk gelukkiger dan ooit werd? Hoe andere vrouwen handelden toen hun leven van alles naar niks ging? Lees het hele verhaal van o.a. Els en Maria in VROUW Glossy.

Praat mee

Herken jij je in het verhaal van Els? Ging jouw partner ervandoor met een ander? Had jij alles wat je wilde in het leven en viel dat in duigen? Raakte je na de scheiding in een armoedeval en raakte je hierdoor verbitterd of ontstond juist de motivatie om je leven zo snel mogelijk op te pakken en je eigen broek op te houden? Of sterker nog, werd jij juist goed verzorgd achter gelaten? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (relatie)verhaal? En wil je dat kwijt?

Dan kan dat hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!