Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / David Rozing
Praat mee

'Vrouwen, waarom hebben we
zo weinig ambitie?'

Ebru Umar

N

Nederlandse vrouwen zijn kampioen parttime werken. Ontbreekt de ambitie, krijgen we de kans niet of durven we de carrièreladder niet te beklimmen? Journalist Ebru Umar windt er geen doekjes om: we zijn gewoon te lui.

Ebru: ‟Nederlandse vrouwen zijn kampioen parttime werken en het eeuwige excuus is dat het cultureel bepaald is: vrouwen hoefden nooit te werken. Mannen verdienden genoeg geld, vrouwen zorgden voor de kinderen.”

‟Het was ook ooit cultureel bepaald dat vrouwen geen stemrecht hadden, we vinden het maar wat normaal dat dat is veranderd. Kunnen we dan ook eens ophouden met parttime werken te rechtvaardigen?

Want daarmee kun je geen rekeningen betalen en misschien is dat wel precies wat vrouwen willen: ze willen de verantwoordelijkheid van fulltime werken niet. Voor hun eigen leven niet. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.”

En de kinderen dan?

“Slechts 72% van de Nederlandse vrouwen werkt, in tegenstelling tot 83% van de mannen. Op zich niet eens zo’n enorm verschil; tot hun dertigste levensjaar gaat de arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen gelijk op.

Daarna stoppen veel vrouwen vanwege, je raadt het niet, de kinderen. Op dit moment heeft 74% van de werkende vrouwen een gemiddelde werkweek van 26 uur, mannen van 38 uur. Als er kinderen komen, gaan mannen méér werken: blijkbaar vinden ze dat hun verantwoordelijkheid dan toeneemt.

Nooit heb ik begrepen hoe je als vrouw die financiële verantwoordelijkheid om voor de kinderen te zorgen bij een man kunt leggen. Natuurlijk is het ook zijn kind, maar toch: bij een scheiding blijft negen van de tien keer de vrouw achter met de kinderen. Drie hoog achter.”

Onbetaalbaar

“Onafhankelijkheid is een belangrijke reden om te werken, maar er is nog een andere reden, eentje die maar moeilijk doordringt tot veel vrouwen: werken geeft voldoening. Het is fijn om nodig te zijn, het is tof om te kunnen helpen, het is leuk om toegevoegde waarde te leveren, het is stoer om aan een product te werken of een dienst te verlenen.

En het hoeft niet allemaal hoogdravend. Er kan er maar één baas van Shell worden. Voldoening komt op alle niveaus voor. Of het nou de helpdeskmedewerker van de gemeente is die me te woord staat of de mevrouw bij de bank die mijn hypotheek regelt: ik ben dankbaar dat ze me helpen, dankbaar dat ze hun werk doen.

En natuurlijk zullen ze ook klanten te woord staan die niet zo dankbaar zijn – misschien ben ik dat af en toe ook – maar het gevoel om bijgedragen te hebben omdat je werkt, is onbetaalbaar.”

Verschuilen

“Het kan haast niet anders dan dat dat ook de reden is waarom zoveel Nederlandse vrouwen vrijwilligerswerk doen. Ze doen mee. Ze doen ertoe. En dan de gewetensvraag: waarom dan geen betaalde baan?

Waarom dan geen verantwoordelijkheid? Waarom dan geen verplichting aangaan om tegen betaling diensten te verlenen? Waarom niet die stap naar zelfstandigheid? Waarom je verschuilen achter vrijwilligerswerk? Ooit over nagedacht dat juist zoveel vrijwilligers ervoor zorgen dat er geen banen meer zijn in sectoren waar dat wel nodig is?

En natuurlijk is werken niet altijd leuk, zeker niet als er meer mannen in een werkomgeving zijn – wat vrijwel overal is. Daar is maar één oplossing voor: dat meer vrouwen werken en dat vrouwen elkaar steunen. Net als mannen elkaar óók steunen.”

Voldoening

“De perceptie van werken, het belang van geld verdienen en de houding ten opzichte van het gezin, is cultureel bepaald. Maar vraag een willekeurige werkende vrouw wat het effect van economische onafhankelijkheid is en je krijgt een universeel antwoord: werken geeft voldoening en maakt gelukkig.”

Praat mee

Ben je het hiermee eens en moeten er echt meer vrouwen fulltime aan het werk? Werk je zelf ook fulltime of bewust parttime?

Of zou je dolgraag voltijds willen werken, maar lukt dat niet? Praat mee en laat hieronder je reactie achter.

En, wat vind jij? Laat je horen!