Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Varkens
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Wel vlees of geen vlees?
Wat een gemekker!

Sam ten Hove

W

Wat heb jij Vlekkie vandaag gegeven? Een nieuwe halsband met een extra mooi steentje? Een fijne wasbeurt? Het gemiddelde Nederlandse huisdier heeft alles al, denkt Wakker Dier en daarom voeren ze campagne om vandaag andere dieren eens een plezier te doen. Door.... ze niet op te eten.

Vandaag is het Dierendag! Een feestje voor je huisdier, maar wat staat er vanavond bij jou op tafel? Dit jaar promoot Wakker Dier voor het vijfde jaar op rij EetGeenDierenDag

 

Bespaar dierenlevens

Vegetarisch en veganistisch eten is volgens Wakker Dier namelijk de meest effectieve manier om dieren in de veeindustrie te helpen. Wamt volgens Wakker Dier bespaart een vegetariër gemiddeld 727 dieren in zijn hele leven! 

Daarnaast noemen zij nog meer redenen waarom het goed is om vlees eens een dagje te laten staan: minder milieuvervuiling, minder waterverbruik en minder boskap. Wakker Dier spoort alle Nederlanders daarom aan om in ieder geval vandaag - de dag waarop we onze huisdieren extra verwennen - eens een keer dat lapje in de schappen te laten liggen. Daarmee bespaar je dierenlevens, verzacht je dierenleed, aldus de dierenvrienden.

Praat mee

Wat eet jij vanavond? Eet jij nog dieren op Dierendag? Of is vlees bij jou alle dagen een no go? Of sta je vanavond gewoon gehaktballen te draaien? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!