Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tussen de lakens
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Hoe vaak doen
jullie het?

journaliste

Hester Zitvast

H

Het is een vraag die je aan vrienden niet durft te stellen: hoe vaak hebben jullie eigenlijk seks? Heb jij het hier met vrienden over? 

Paulien (32, securityhost) en Roland (33, woonbegeleider) zijn bijna zes jaar samen. Ze zijn getrouwd en hebben drie kinderen: Melody (10, uit Pauliens eerdere relatie), Salomé (2) en Eleora (11 maanden). Ze hebben lak aan dit taboe rondom seks en komen er openlijk voor uit wat er bij hun tussen de lakens gebeurt. 

Gelijktijdig orgasme

Paulien: “Wij hebben elkaar online ontmoet. De eerste twee nachten dat Roland bij mij was, sliepen we apart, we wilden het netjes houden. We zijn allebei gelovig en wilden wachten, maar dat bleek lastig. Onze eerste keer was meteen goed, we hadden gelijktijdig een orgasme, iets wat ik nooit eerder met een man heb gehad. Ik wist dat Roland de ware was.”

Roland: “Wij geloven niet in platte seks en masturberen ook niet. Voordat ik Paulien ontmoette, keek ik wel veel porno. Dat geeft een onrealistisch beeld en je verlangen naar de ander neemt erdoor af. Paulien en ik bewaren seks voor elkaar."

"Het delen van onze emoties is voor ons heel belangrijk. Paulien kan soms zomaar na het vrijen in tranen uitbarsten; daar voelt zij zich ongemakkelijk bij, maar ik vind het juist mooi als een vrouw zich zo kan overgeven.”

Frequentie

Paulien: “In het begin hadden we wel eens drie keer seks op een dag, we konden niet van elkaar afblijven. Maar nu slaapt onze baby bij ons op de slaapkamer, waardoor we het gemiddeld nog maar een keer per week doen. Binnenkort gaan we verhuizen en krijgt ze een eigen kamer, dan zal de frequentie wel weer toenemen."

"Het maakt mij niet onzeker dat we het niet meer zo vaak doen, omdat we er heel open over praten. We weten wat de oorzaak is. Als alle drukte van de verhuizing achter de rug is, gaan we samen een weekend naar een hotelletje ... Grote kans dat we dan ons bed niet uitkomen!”

Praat mee

 

Schreeuw je het van de daken of hou je je liever op de achtergrond als dit onderwerp ter sprake komt? En: hoe vaak doen jullie het eigenlijk? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen