Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

Scheer jij je benen, oksels en bikinilijn
ook in de winter?

Anne-Flore Muller

F

Fotograaf Rem van den Bosch maakt de komende 24 maanden wekelijks foto’s van naakte vrouwen, voor zijn nieuwe fotoserie ‘Hair’. Zoals de titel al doet vermoeden, betreft het hier vrouwen mét oksel- en schaamhaar. En dat terwijl het heersende schoonheidsideaal juist voorschrijft dat vrouwen hun benen, oksels en bikinilijn scheren.

In de jaren zestig maakte fotograaf Helmut Newton veel foto’s van naakte vrouwen. Destijds werd er niet vreemd opgekeken van een bosje schaamhaar, okselhaar dat onder een hemdje uit piepte of wat haartjes op de benen. Tegenwoordig is het echter andere koek. Er lijkt zelfs een taboe te rusten op lichaamshaar bij vrouwen.

Routineklusje

Voor veel vrouwen is in de zomer het scheren van hun lichaamshaar dan ook een routineklusje. Maar wanneer de temperaturen dalen, daalt ook de druk om gladgeschoren door het leven te gaan. Niemand die het in de gaten heeft tenslotte wanneer je onder je trui behaarde oksels hebt verstopt.

Volgens actrice Tjitske Reidinga is al je lichaamshaar wegscheren grote onzin. Ze liet bij Linda’s Zomerweek vallen dat zij een hekel heeft aan 'het hele kale gebeuren’. Ze vertelde: "Wat doe je jezelf aan joh? Een half uur later groeit het alweer aan en gaat je kruis ontzettend jeuken!"

Praat mee

Fotograaf Van den Bosch laat desgevraagd weten lichaamshaar bij vrouwen de normaalste zaak van de wereld te vinden. Hoe sta jij tegenover de kwestie? Scheer jij het hele jaar door je oksels, benen en bikinilijn glad? Of laat jij in de winter alles gewoon groeien? Of misschien scheer jij je überhaupt nooit? Praat mee!

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!