Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Gloria Estefan
Praat mee

Gloria Estefan: 'Je kunt alles bereiken,
zolang je maar vecht'

V

Van Cubaanse vluchtelinge tot wereldster: Gloria Estefan (60) maakt haar dromen waar. Zij is dé inspiratiebron voor musical On Your Feet!, die dit weekeinde in première gaat. Ze bereikt heel veel in haar leven, terwijl niet iedereen in haar geloofde. Ze is dan ook van mening dat zolang je vecht, je alles kan bereiken. 

 

Gebroken rug

Als iemand weet wat doorzetten is, dan is zij het wel. Zo hield Gloria Estefan in 1990 een gebroken rug over aan een busongeluk. Ze knokte, en gelukkig kwam lukt het de wereldster om na deze heftige gebeurtenis weer volledig de oude te worden. En hoe! Er is nu zelfs een musical over het leven van de zangeres van het wereldbenoemde nummer Conga

Niet iedere droom haalbaar

“Je kunt alles bereiken, zolang je maar vecht!", stelt de enthousiaste ster. "Ik blijf wel realistisch: niet iedere droom is haalbaar. Maar er zijn ook mensen die te makkelijk denken: het is nu eenmaal zoals het is..."

"De artsen zeiden tegen mij dat ik nooit meer zou kunnen lopen en tóch is het me gelukt. Een droom najagen is hard werken, je krijgt het echt niet zomaar cadeau. Maar door heel kleine stapjes te nemen, kom je elke dag iets dichter bij je doel."

Verloren familieleden bellen 

"Deze boodschap willen we ook overbrengen in de musical. Natuurlijk: de show draait om feest, dans en muziek. Maar ik hoop óók dat mensen het theater uitkomen met het gevoel dat ze iets kunnen veranderen in hun leven."

"En dat werkt, want ik krijg heel veel reacties van mensen die na On Your Feet! een familielid hebben gebeld met wie ze al jaren geen contact hadden, of die hun baan hebben opgezegd en iets totaal anders zijn gaan doen."

"Als ik zelf in de zaal zit, kijk ik altijd om me heen om de reacties te peilen. Ik zag een keer een beer van een vent, bij wie de tranen over zijn wangen biggelden. Dan moet ik ook huilen. En zo gaat het eigenlijk elke keer als ik de voorstelling zie.”

Praat mee

Voor welke droom werk jij hard? Heb jij ook iets bereikt waarvan anderen dachten dat het je nooit zou lukken? Hoe lukte het jou om hen het tegendeel te bewijzen? En wie is eigenlijk jouw inspiratiebron om te knokken voor jezelf? Laat het ons weten! 

En, wat vind jij? Laat je horen!