Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hannelore Zwitserlood
Praat mee

Heb jij bewust nagedacht over het
leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Sam ten Hove

H

Hannelore Zwitserlood (42) zat als radio-dj altijd tussen de mannen. Nu ze haar overstap heeft gemaakt naar tv, vindt ze het leuk om ook eens met vrouwen te kunnen praten. “Het is leuk om een keer over mijn kinderen te kunnen praten met mijn collega’s.”

Haar kinderen schelen zes jaar. Een bewuste keuze. “De eerste jaren na de geboorte van onze oudste dochter waren slopend.” 

Je hebt twee dochters van 9 en 3, zijn dat meisje-meisjes?

“Juul lijkt op mij. Ze trekt ook het liefst met jongens op. Ze is geen meisje-meisje, zoals ze dat zelf noemt. Juul speelt het liefst op straat, is heel actief. Olivia ook, maar die is wel iets meer van het roze en de tutu’s.

Remko en ik zijn speciaal voor hen naar een huis met een tuin verhuisd. Voorheen hadden we alleen een kleine patio. Renden ze de hele tijd door de huiskamer. Nu kunnen ze zich uitleven op de trampoline.”

 

 

Je hebt vijf jaar gewacht na de geboorte van Juul voordat je weer zwanger raakte. Was dat een bewuste keuze?

“Ja. De eerste jaren na de geboorte van onze oudste dochter waren slopend. Ze is een maand te vroeg geboren en kon nog niet tegelijkertijd ademhalen en drinken. Om de drie uur moest ze worden gevoed. Dat heeft anderhalf jaar geduurd en dat was moeilijk.

Remko en ik stonden soms van pure uitputting midden in de nacht tegen elkaar te schreeuwen. Reed ik naar Radio Utrecht voor de ochtendshow en zag ik van vermoeidheid konijntjes op de weg. We moesten eerst bijkomen voordat we aan een tweede kindje durfden te beginnen.”

Voor VROUW Magazine 'Maat 42' spraken we Hannelore over haar nieuwe stap naar de tv wereld en over haar privé-leven. 

Praat mee

Hoeveel jaar zit er tussen jouw kinderen? En was dat een bewuste keuze of had dit een andere reden? Laat het ons weten in een reactie! 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!