Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte - Science Photo Library
Praat mee

Stoor jij je ook
aan dikke collega’s?

R

Ruim 20% van de werkende Nederlanders stoort zich aan te dikke collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van bezorgservice BoxBites, dat werd uitgevoerd onder 1017 werkenden. Opvallend is dat de mannen een stuk harder zijn dan de vrouwen, terwijl zij juist vaker overgewicht hebben.

Mannen vinden over het algemeen dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen gezondheid. Te dikke collega’s worden door hen bestempeld als minder professioneel. Volgens het onderzoek zijn het dan ook voornamelijk mannen die zich storen aan het gewicht van hun collega’s.

Promotie

24% Van alle ondervraagde mannen geeft aan dat dit het geval is. Onder de vrouwen zegt 17% zich te ergeren. En dat terwijl mannen volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) juist vaker overgewicht hebben dan vrouwen.

Dat verschil hangt wellicht samen met een ander verschijnsel, want uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wanneer een vrouw te dik is, dit haar carrière schaadt. Ze kan er zelfs een promotie door mislopen. Overgewicht bij mannen lijkt de carrière juist positief te beïnvloeden.

Mark Roehling, die het onderzoek uitvoerde, zegt daarover: "De resultaten suggereren dat er een grotere tolerantie en zelfs een voorkeur is voor mannen met een maatje meer op de werkvloer. Vrouwelijke werknemers daarentegen moeten slank zijn. Blijkbaar zijn bazen strenger wat betreft het uiterlijk van vrouwen dan dat van mannen."

Praat mee!

Hoe zit dat met jou? Stoor jij je aan te dikke collega’s? Neem je ze serieus? Merk jij zelf ook dat er op dit gebied onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen? Of houd je je daar helemaal niet mee bezig? Of ben je zelf 'te dik' en merk je dat collega's daar een oordeel over hebben? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!