Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Meghan Markle en prince Harry
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Hoe gevoelig
ben jij voor modetrends?

Freelance journaliste

Marielle Wisse

J

Je hebt het vast al eens meegemaakt: Heb je eindelijk die leuke winterjas aangeschaft, draagt een week later half Nederland 'm. Want zo gaat dat met mode, die is besmettelijk. Hoe vatbaar ben jij?

Op de VROUW-redactie zijn we er evenmin vies van. Er huppelen hier inmiddels zo’n vijf paar Dr. Martens rond. Niet omdat we willen meelopen met de 'trend', maar omdat we elkaar inspireren. En we - wanneer we een ander met de schoenen zien - ons ineens realiseren hoe leuk ze zijn en op welke manieren we ze zelf zouden combineren.

Witte jas

Maar die keuze wordt niet overal gewaardeerd. Toen de dochter van een collega deze week op school verscheen met dezelfde trui en tas als een van de populaire modemeisjes, bleek dat not done. Dochterlief zou het meisje tapen (nadoen, red.). Maar is dat niet precies wat fashion icons horen te doen? Trends starten?

Meghan Markle (36) is hard op weg om zo’n stijlicoon te worden. De witte jas die ze droeg toen zij en Harry voor het eerst samen op de foto gingen, was ineens immens populair. En toen Meghan afgelopen week een tasje van het Engelse merk Strathberry aan haar arm had, was het exemplaar in die betreffende kleur binnen 11(!) minuten uitverkocht.

Praat mee!

Hoe zit dat met jou? Wordt jouw kledingkeuze beïnvloed door wat de mensen om je heen dragen? Houd je rekening met de mode wanneer je door de stad slentert? Of trek je je eigen plan en kan wat 'in' is jou gestolen worden?

En, wat vind jij? Laat je horen!