Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zak met cadeautjes
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Blij met de Sintcadeaus,
of staan ze inmiddels op Marktplaats?

Daisy Heyer

N

Nu de Sint is vertrokken kunnen we rustig de cadeautjes van de goedheiligman onder de loep nemen. En dat we kritisch zijn blijkt: de dag na pakjesavond regent het advertenties op Marktplaats, zo ontdekte RTL Nieuws. Sint blijkt de plank behoorlijk vaak mis te slaan.

Navigatiesystemen, auto-opladers voor de smartphone, ondergoed, reisgidsen, cd's...: het lijken allemaal prima cadeautjes, maar toch zijn er behoorlijk wat Nederlanders die vriendelijk bedanken voor deze presentjes. De volgende dag stijgt het aantal advertenties op Marktplaats met dit soort artikelen namelijk aanzienlijk. Bij reisgidsen bijvoorbeeld met wel 19%. 

Geen bonnetjes

Online webshops zien daarentegen geen grotere stroom van retourzendingen nu de Sint vertrokken is. "We zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen", meldt een woordvoerster.

Waarom we zoveel producten meteen na Sinterklaas in de verkoop gooien in plaats van ze te retourneren? Omdat de Sint geen bonnetjes heeft bewaard, vermoedt Marktplaats. Daarbij komt ook dat we ons wellicht een klein beetje schamen. "We willen niet ondankbaar overkomen." 

Wie zoet is krijgt lekkers...

Wie op Sinterklaasavond in eerste instantie ook flink baalde was Sterre. De kleuter kreeg de Sint zelfs hoogstpersoonlijk aan de telefoon, die even in zijn boek keek om te zien wat de wensen van Sterre waren. Wat er toen gebeurde... We moesten trouwens wel even doorgeven dat Sterre uiteindelijk toch een aantal cadeautjes kreeg!

Praat mee

Hoe zit het bij jou: ben je blij met alles wat je van Sinterklaas gekregen hebt, of zit er iets bij waar je totaal niet op zat te wachten? Zet jij ook stiekem cadeautjes op Marktplaats omdat je de Sint niet wil teleurstellen? Of kreeg jij (onverwachts) helemaal geen cadeautjes dit jaar? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!