Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte - EyeEm Mobile GmbH
Praat mee

Wanneer gaat jouw
kerstboom de deur uit?

Freelance journaliste

Marielle Wisse

D

De een gooit de kerstboom vandaag al naar buiten, terwijl de ander hem het liefst het hele jaar door zou laten staan. Hoe lang mag die van jou blijven?

Als we het volgens traditie doen, dan mag de kerstboom pas met Driekoningen - op 6 januari - naar zolder of langs de kant van de weg worden gezet. Hem voor die tijd aftuigen, zou ongeluk brengen. Maar hoeveel mensen houden daar vandaag de dag nog rekening mee?

Gezellig

Als ik eerlijk ben, laat ik die van mij het liefst staan totdat het buiten weer een beetje warmer wordt. Nu het ’s avonds nog vroeg donker is en de zon zich nauwelijks laat zien, brengt mijn kleine, fijne boompje gezelligheid en warmte.

Nepboom

Ik heb makkelijk praten, want een nepboom geeft nu eenmaal een stuk minder zooi dan een exemplaar waarvan je elke dag zo’n honderd naalden in de stofzuiger ziet verdwijnen. In dat geval snap ik dat ’ie zo snel mogelijk moet verdwijnen. 

Praat mee!

Hoe lang laat je jouw kerstboom staan? Wacht jij tot Driekoningen of heb je een andere reden om je boom op een bepaalde datum weg te doen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!