Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Sabine Joosten
Praat mee

Boef is de boeman, maar hoe zit het met
de dubbele moraal van onze politici?

N

Nausicaa Marbe schrijft vrijdag in De Telegraaf over de ophef rondom rapper Boef en vrouwendiscriminatie. De ophef zegt volgens haar veel over de schijnheiligheid in de publieke moraal in Nederland. ‘Zolang er overheidsgeld bij salafistische moskeeën terechtkomt of bij moskeeën die door het Turkse Diyanet worden beheerd, mag geen bestuurder een vals traantje plengen over vrouwendiscriminatie.’

Rapper Boef houdt volgens Marbe heel Nederland, inclusief de overheid, een spiegel voor. De columniste noemt Boef geen ‘exotische afwijking’ meer, in het land waar ‘hoerr’ een straatbejegening is. Ze vraagt zich af of een boycot echt iets zal veranderen.

De columniste schrijft: ‘De opvattingen van Boef dat vrouwen hoeren zijn als ze uitgaan in minirok en dat wie braaf thuiszit het predicaat vrouw verdient, zijn geen incidentele hersenspinsels. Ze vertegenwoordigen breed gedragen achterlijke patriarchale denkbeelden, te weinig gecorrigeerd door de overheid. Ik wens geen enkele minister straks in een talkshow Boef de maat te zien nemen, zolang hij of zij de mond houdt over het overheidsaandeel in het propageren van orthodox-islamitische opvattingen over vrouwen.’

Gescheiden zwemmen

Ze haalt de subsidies voor gescheiden zwemmen aan als voorbeeld, net als de gemeenteloketten in moskeeën met aparte sluitingstijden voor vrouwen en de Amsterdamse politie die agentes met hoofddoeken wil bedekken.

‘Zolang er overheidsgeld bij salafistische moskeeën terechtkomt of bij moskeeën die door het Turkse Diyanet worden beheerd, mag geen bestuurder een vals traantje plengen over vrouwendiscriminatie’, schrijft Marbe. 

Praat mee

Vind jij dat het tijd is dat ministers of andere politieke gezichten zich publiekelijk uitspreken over rapper Boef? Denk je dat dit zin heeft, of dat het probleem groter is dan uitspraken van een rapper? Toont de ophef een dubbele moraal rondom vrouwendiscriminatie aan? Laat je reactie hieronder achter. 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!