Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kind aan het knutselen
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Dat eeuwige geklei en geknutsel...
Ik vind het vreselijk!'

Social media redacteur

Suzanne Mensen

O

Op scarymommy.com schrijft Erin Pepler dat ze het niet leuk vindt om met haar kinderen te spelen. Ze gaat weliswaar vaak met haar kinderen naar het park of naar een museum en bakt en kookt ook graag samen, maar samen spélen…

Ze bekent gewoon niet op de grond te willen zitten met poppen of autootjes en dat ze minimaal geïnteresseerd is in Lego. "Ik wil best meedoen met een spel waarin ik de moederbeer ben maar moederbeer gaat niet op handen en voeten over de grond. Want moederbeer moet de vaatwasser nog in- en uitruimen. Maar nog meer omdat ik niet over de grond WIL kruipen." Dit zorgt er niet voor dat ze een slechte moeder is maar wel dat ze zich er soms eentje voelt.

Hysterische dingen

Ik herken mezelf heel erg in haar verhaal en dan vooral op het gebied van knutselen, kleien, knippen, plakken, tekenen etcetera. Ik ga wel kruipend over de vloer maar ook weer niet te lang. Want ook ik ben dit al heel snel zat. Maar ik kan en wil dus eigenlijk niet knutselen.

Dat eeuwige geplak en geklei. Ik vind het irritant, ik kan het niet en ik wil het ook niet kunnen. Vreemd eigenlijk want vroeger was ik een creatieve geest in een kinderjasje; ik tekende, plakte en knipte er lustig op los en maakte de meest hysterische dingen from scratch.

Saai grijs

Maar vraag mij nu geen hond te tekenen want ik kom niet verder dan een paar strepen op papier waarover mijn dochter dan keihard roept 'Hey dat is een olifant!' Oh ok... Ook aan kleien heb ik een enorme hekel. Ik doe het weleens met mijn dochter hoor, want haar geheugen begint steeds beter te worden en wat ze die dag op het kinderdagverblijf heeft gedaan, wil ze tegenwoordig ook lekker door trekken tot in de huiskamer. TOP!

Uit schuldgevoel heb ik laatst een aantal potjes klei gekocht maar ook daar was ik na een half uur alweer helemaal klaar mee. Het zat overal en vooral onder mijn voetzolen dus daarna lag het ook in de badkamer en de slaapkamer. Bovendien was er na een tijdje geen kleur meer te bekennen want na anderhalf uur kneden maakten de kinderhandjes van groen, geel, paars en blauw toch gewoon saai grijs. 

Slechte moeder

Ik ben een jonge moeder in het tijdperk waarin sociale media hot and happening zijn en zie dus heel veel voorbij komen van andere moeders. Waar je vroeger de werkjes van kinderen met een beetje pech alleen bij mensen thuis op de schoorsteenmantel hoefde te bewonderen, word je er nu online mee geconfronteerd. 

'Lekker knutselen met de kinderen' hier en een 'We doen vandaag een middagje vingerverf' daar. Elke keer als ik dit soort dingen voorbij zie komen denk ik 'VRESELIJK' en voel me een heel klein beetje een slechte moeder.

Kinderdagverblijf

Hier voel ik me dus wel eens schuldig over en daarom ben ik blij dat mijn dochter twee dagen per week naar het kinderdagverblijf gaat. Daar doen ze al deze dingen wel met haar, dus haar creatieve geest wordt sowieso ergens gestimuleerd.

Praat mee

Speel/knutsel/klei jij veel met je kind(eren) of heb je er ook een hekel aan? Of zijn er misschien andere dingen waarover jij onzeker bent? Omdat je bang bent ze niet genoeg te doen met je kind(eren)? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!