Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zijn oudere vrouwen ook nog sexy?
Foto: Anko Stoffels
Praat mee

Volgens Marlies Dekkers (52) is sexy zijn leeftijdsloos...
Voel jij dat ook zo?

Kim Querfurth

S

Sexy zijn is leeftijdsloos vindt Marlies Dekkers (52). Ben jij het met haar eens?

Ze heeft voor- en tegenspoed gekend, maar laat het hoofd nooit hangen. En daarom zit Marlies Dekkers nog altijd op de rit. Na 25 jaar ondermode is ze toe aan een jubileumfeestje dat gisteravond werd gehouden in Villa Thalia in Rotterdam. 

Motto

De weg ernaartoe was het mooiste, vindt ze zelf als ze terugblikt. En haar motto Dare to dream, dare to grow, dare to be loopt ook nu nog als een rode draad door de twee nieuwe collecties en haar magazine Feminine/Feminist heen.

Ben je niet te oud geworden voor sexy gedoe?
"Sexy zijn is leeftijdsloos. Ik ben een superserieus mens, heel toegewijd. Maar ik dans ook nog steeds graag in een club in een lekker kort rokje. We zijn als iets oudere vrouwen echt nog niet afgeschreven. Ik doe niet aan drugs en alcohol maar wel aan gezond eten en bewegen en dat betaalt zich uit. En trouwens, ik vind dat 50 plus vrouwen er beter uitzien dan hun mannelijke leeftijdsgenoten."

Hoe zag jouw eigen eerste beha er eigenlijk uit?
"Dat was een fikse tegenvaller. Ik had me er enorm op verheugd, maar de fantasie klopte niet met de werkelijkheid. Het was een tuttig ding dat niks voor me deed. Vanaf dat moment wist ik: 'Dit moet gewoon anders kunnen.'

Je hebt altijd geroepen dat je feminist bent. Geldt dat nog steeds?
"Absoluut! Ik ben het al 25 jaar. Maar feminist zijn, sluit lingerie, sensualiteit, hakken en rode lippenstift niet uit. Ik ben voor gelijke rechten voor man en vrouw. Toen ik 25 jaar geleden begon, was er alleen maar lingerie die een vrouw tot lustobject maakte. Ik zat meteen in de contramine. Hoezo? Wij vrouwen moeten toch juist iets dragen wat wij zelf leuk en spannend vinden? En voor ik het wist had ik een lingerielijn waarbij het daarom allemaal draaide."

Wel een actueel onderwerp nu met de #metoo-beweging...
"Voila. Mijn magazine draagt dat ook uit. Het staat vol verhalen over vrouwen die wat te vertellen hebben en weten wat ze willen. Ik voel dat ik steeds meer medestanders krijg, de tijd is er rijp voor. Zelfs Beyoncé riep onlangs dat ze feminist is! Het thema is nog nooit zo bespreekbaar geweest. Dus geloof me, ik ga nog harder toeteren. Dit is mijn moment. Het feminisme prediken blijft mijn missie..."

Staan we er als vrouw dus nu beter voor dan 25 jaar geleden?
"Ja absoluut. Vooral de millennials zijn zo mondig. Als een man zegt: 'Doe dat eens aan, dat vind ik je leuk staan', antwoordt zij: 'Heb je een gaatje in je hoofd?' Heerlijk! Ik eer deze generatie, zij zijn absoluut de feministen van deze tijd. In het verleden zijn we verlost van het strak zittende corset, hebben we lingerie verbrand met de Dolle Mina's en zette Madonna met haar bustier haar borsten als een soort wapen in. Ik wacht met spanning af tot Victoria's Secret met een revolutionaire show de omslag maakt naar een volgende fase superstoere vrouwen."

Wat vind jij: is sexy zijn leeftijdsloos of houdt sexy zijn op na een bepaalde leeftijd? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!