Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Evi Hanssen
Foto: Feriet Tunc | VROUW Magazine
Praat mee

Evi Hanssen: ‘Ik moet wel keuzes gaan maken,
anders loop ik mezelf voorbij’

Redactie VROUW

D

Dit jaar wordt ze veertig, maar die mijlpaal jaagt 3 op Reis-presentatrice Evi Hanssen geen angst aan. ‘Ik ben blij met de bagage die ik heb.’ Nu alleen nog een beetje rust vinden. Jill Waas sprak met haar voor VROUW Magazine.

Wat hoop je dat 2018 je brengt?

“Een beetje meer rust. Ik heb een heel druk jaar achter de rug en dat begint nu wel door te wegen. Ik ben over veel dingen heel enthousiast en doe alles met grote passie, maar moet wel keuzes gaan maken omdat ik mezelf anders voorbijloop.

 

In theorie past alles perfect in mijn agenda, maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat ik om twaalf uur ’s middags uit het vliegtuig stap na een trip voor 3 op Reis, ik om halfvier aan het schoolplein sta, de volgende ochtend om zeven uur boterhammen smeer voor de kinderen en dan wacht het volgende project alweer. Ik kom eigenlijk niet toe aan het verwerken van de dingen die ik meemaak.”

Kom je niet toe aan reflectie?

“Ja, bedenken wat ik verder wil en wat de volgende stappen zijn; ik heb niet de tijd om het allemaal even van een afstandje te bekijken. Ik mediteer heel veel, dat geeft me wel rust. Maar als ik een heftige reis van tien dagen naar Israël heb gemaakt, zou het niet meer dan normaal zijn dat ik even twee dagen pak om bij te komen.

Ik vul eigenlijk alle vrije momenten op met werk, en dat is tof, want ik zit de hele tijd in die ‘drive’. Maar als mijn adrenaline zakt, voel ik ook dat ik snel in een dip raak en dan kan ik weleens zwaarmoedig zijn. Wat ouder worden me leert is: leuk dat ik kan gaan en staan waar ik wil en veel kan meemaken, maar ik moet wel prioriteiten gaan stellen, want dit leven hou ik niet vol.”

Heeft die bezinning te maken met je naderende veertigste?

“Het komt nu wel allemaal samen, ja. Niet dat ik denk: die ‘vier’ komt eraan, nu moet ik het ineens anders gaan doen, dat is al een paar jaar aan het groeien. Ik kijk wel uit naar veertig worden, ben wel klaar met negenendertig zijn. Voor bepaalde projecten heb je ouderdom nodig, moet je ervaring hebben opgedaan en tegenslagen hebben gehad. Hoe hard je ook werkt en talentvol je ook bent, die ervaring kun je niet versnellen.

Ik vind het heel leuk om te merken dat ik klaar ben voor programma’s die wat meer body hebben en waarin ik iets dieper kan gaan dan ik tot nu toe deed. Ik ben een paar maanden terug bijvoorbeeld gevraagd voor mijn eigen radioshow in Vlaanderen. Ik heb dat helemaal zelf ingevuld, presenteer het vanuit mijn huis, met elke week een centrale gast, met wie ik ook wat dieper op de actualiteit inga. Dus ja, ik ben blij met de bagage die ik heb.”

Word je ook liever voor jezelf, minder die kritische en perfectionistische persoon die je was?

“Ik ben nog altijd heel streng voor mezelf, maar ik kan wel beter aanvaarden dat iets soms niet lukt. Dat ik denk: ja, dat antwoord bij De Wereld Draait Door was misschien niet zo scherp, maar het kan niet altijd perfect zijn.

Vroeger bleef ik daar dan mee rondlopen en belemmerde het me, maar nu kan ik het loslaten. Dat heeft met ouder worden te maken, maar ook met het mediteren, dat maakt me zachter, naar mezelf en mijn medemens.”

Het hele interview met Evi lees je nu in VROUW Magazine.

Praat mee!

Hoe zorg jij voor rust in je leven? Neem je echt de tijd om te reflecteren of dingen te verwerken? Blijf je met problemen rondlopen of kun je goed dingen loslaten? Merk je dat leeftijd ook een rol speelt in de manier waarop je met bepaalde zaken omgaat of dat je leeftijd invloed heeft op de keuzes die je maakt? 

En, wat vind jij? Laat je horen!