Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Samantha de Jong
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Barbie in een zorginstelling...
Gaan realityseries te ver?

Lisette de Ronde

R

Radiostilte rondom Samantha de Jong (28), alias Barbie. Al als prille twintiger viel ze op door haar - veelal schaamteloze - gedrag in de televisieserie Oh Oh Cherso, waar ze met een groep Hagenezen vakantie vierde in Griekenland.

Na twee jaar kreeg Samantha haar eigen tv-show: Barbie’s bruiloft, waarin de aanloop naar haar huwelijk met de tien jaar oudere Michael werd vastgelegd. Maar het was niet genoeg: In Barbies Baby werd verslag gedaan van de geboorte van haar dochter Angelina, tijdens de serie Huisje Boompje Barbie gingen Samantha en Michael op zoek naar een nieuw huis, en in dat najaar konden kijkers meegenieten van de caravanvakantie naar Spanje in Samantha en Michael willen rust in de tent!

Zeer ernstig

En alsof dat nog niet genoeg was volgde er nog vijf series: Samantha en Michael: Doe Effe Paranormaal, Samantha en Michael houden zich thai, Samantha en Michael nemen er nog eentje, Samantha en Michael: Enkeltje Torremolinos, Samantha en Michael: scheiden er mee uit.

En hoe staat het er nu voor, na negen seizoenen? Niet zo best: afgelopen week werd de Samantha met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis en tot op heden is het akelig stil. De deur van haar woning zou door de politie zijn verzegeld en naar verluidt gaat het om een 'zeer ernstige situatie.' 

25.000 euro

Niet zo gek dat haar levensstijl haar waarschijnlijk heeft opgebroken, want welke twintiger is ervoor gemaakt om dag in dag uit door camera’s gevolgd te worden? Neer te worden gezet als domme bimbo, die alleen maar geeft om een steeds grotere cupmaat en nepharen?

Zelf zei ze eerder over RTL: "Die omroep heeft mijn leven laten ontsporen. Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als hoer behandeld."

Bijstandsuitkering

En nu? Hoe gaat het nu verder met de moeder die leeft van een bijstandsuitkering? Die haar twee jonge kinderen vrijwel alleen opvoedt, omdat de vader een nieuw bestaan heeft opgebouwd in Spanje? Het enige wat naar buiten is gekomen is dat ze overgeplaatst is naar een zorginstelling, maar verder houdt haar familie wijselijk haar mond. 

Laten we hopen dat ze snel opknapt en zich niet nog een keer laat verleiden haar leven op camera te laten vast leggen. En misschien moeten wij haar daarbij helpen, door niet meer naar de sensatiebeluste programma’s te kijken? Zelf heeft ze al haar socialmedia-accounts verwijderd. 

Praat mee

Wat vind jij? Gaan realityseries vaak te ver en had Samantha moeten worden beschermd tegen het realityleven? Of is dit Samantha haar eigen keuze geweest en moet ze ook de eventuele gevolgen overzien? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!