Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Angela Schijf
Foto: Stef Nagel | VROUW Glossy
Praat mee

Angela Schijf: Toen ik jonger was
vond ik mezelf zo lelijk

Redactie VROUW

A

Angela Schijf (38) mag dan al ruim twintig jaar succesvol zijn als actrice, privé is ze introvert en best onzeker. Vooral over haar kunnen, maar níét over haar huwelijk. Al horen explosieve ruzies er wel bij.

In de nieuwe VROUW Glossy vertelt Angela over haar jeugd, carrière en gezin.

Perfectie

We vroegen haar onder andere of het moeilijk is om, op 38-jarige leeftijd, als actrice te werken. "Tot nu toe valt het me mee. Maar het is waar, er zijn minder goede, sterke, mooie vrouwenrollen als je ouder wordt. En uiterlijk is toch heel belangrijk in dit vak. Alsof actrices altijd maar jong en strak moeten blijven.

Ik vind het een gevaarlijke ontwikkeling - en heel jammer - dat mensen niet meer oud mogen worden. Het lijkt wel een nieuw taboe. Jonge meiden hebben het tegenwoordig zelfs al niet makkelijk als ze zich spiegelen aan de beelden van perfectie die de media voorschotelen."

Nekslag

Voor haar rol in Meisje van plezier was ze geregeld schaars gekleed, waardoor haar strakke lijf goed in beeld kwam. Op de vraag hoe ze aan dat strakke lijf kwam, antwoordt Angela: "Heel erg opletten bij alles wat ik in mijn mond stop, geen alcohol en heel veel sporten.

Ik doe bikram yoga. En de opnames waren hard werken, daar val je ook van af. Ik krijg het niet cadeau. Nooit gehad ook. Wat dacht je alleen al van drie kinderen krijgen en wat dat met je lijf doet? Ik kan je wel vertellen dat het een nekslag was!"

Lelijk

"Als ik nu terugkijk naar Meisje van plezier, denk ik: 'Ach, het kan nog best voor die 38 jaar', haha. Ik ben blij dat ik dat nu kan zeggen, want toen ik jonger was vond ik mezelf zo lelijk. Terwijl als ik foto’s van toen zie… Jammer dat de perceptie van jezelf zo werkt.

Weet je, ik heb veel diëten gevolgd, maar ben tot de conclusie gekomen dat alleen 'gewoon doen' echt werkt. Ik voel me het beste als ik gevarieerd eet, niet overdreven veel, en heel belangrijk: af en toe eens zondigen."

Het hele interview met Angela Schijf lees je in de nieuwste VROUW Glossy. Nu in de winkel!

Praat mee

Herken jij je in de woorden van Angela? Had jij vroeger ook een negatief zelfbeeld, was je onzeker over je uiterlijk? Vond jij jezelf toen je jonger was lelijk en vind je, als je nu naar foto's van vroeger kijkt, het jammer dat je zo over jezelf dacht? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!