Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Nicolien Sauerbreij
Foto: Dirk-Jan van Dijk/Lumen | VROUW Magazine
Praat mee

Nicolien Sauerbreij: Je kind constant naar de opvang?
Dan verlies je het contact

journaliste

Marjolein Hurkmans

Z

Ze won de honderdste gouden medaille voor Nederland tijdens een Olympische Spelen. En snowboardster Nicolien Sauerbreij (38) was ook nog eens de eerste Hollander die in de prijzen viel met een sneeuwsport. Acht jaar later is ze er weer bij. Dit keer niet op een snowboard, maar als verslaggever voor Eurosport. VROUW-collega Marjolein Hurkmans sprak met Nicolien voor VROUW Magazine over haar carrière en toekomstplannen.

 

Mis je de topsport eigenlijk? 

“Ik ben blij dat de druk ervan af is. Tijdens deze Spelen doe ik reportages voor Eurosport en maak ik van dichtbij de wedstrijden mee. Ik weet hoe dat is, hoe de spanning toeneemt. Ik vond het toen allemaal fantastisch, maar gelukkig ben ik daar geen deel meer van. Het heeft wel moeite gekost om ervan los te komen.”

Nu je de topsport vaarwel hebt gezegd, denk je misschien na over het moederschap? 

“Mijn zusje heeft twee kinderen en ik zie van dichtbij hoe leuk dat is. Mijn nichtje heeft nu van die heel kleine skischoentjes... superschattig. Maar ik besef ook hoe groot de verantwoordelijkheid en de zorg is als je moeder wordt. Zo’n keuze moet je heel bewust maken.

Ik denk ook niet dat het goed is voor kinderen wanneer ze de hele week in de opvang zijn; je verliest het contact met elkaar. Misschien heeft jouw kindje de hele week in bomen geklommen bij de buitenschoolse opvang zonder dat jij het weet en zeg je in het weekend: ‘Niet doen schat, want dat is gevaarlijk.’

Toen ik klein was, was óf mijn vader óf mijn moeder thuis. Ze wisten precies wat ons bezighield. Zo zou ik het ook willen. Mocht ik kinderen krijgen, dan staan zij in het middelpunt. Maar of het ervan gaat komen... Laat ik het zo zeggen: ik zie mezelf niet oud worden zónder kinderen.” 

Praat mee

Gaan jouw kinderen naar de opvang? Of blijf jij/je partner thuis om voor ze te zorgen? Vind je, net als Nicolien, dat het contact met je kinderen verloren gaat als ze naar de opvang gaan? Of ben je van mening dat je, ook als je niet thuis bij ze bent, goed weet wat hen bezighoudt? Laat het ons weten!

Het hele interview met Nicolien Sauerbreij is nu te lezen in VROUW Magazine.

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!