Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw steunt man
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Stand by your man...
Waar ligt jouw grens?

Sam ten Hove

V

Vrouwen blijven regelmatig achter hun man staan nadat hij en public een fout begaat. Zo ging Halbe Zijlstra (49) gisteren direct na zijn aftreden "een wijntje drinken met zijn vrouw", politica Ingrid de Bondt. Hoe zouden zij elkaar hebben gesteund? En jij? Hoelang zou jij achter je man blijven staan? Waar ligt voor jou de grens?

Het lijkt me niet makkelijk als vrijwel heel Nederland afkeurend praat over een misstap van je partner. Toch blijven veel mensen bij hun partner. 

Monica Lewinsky

Zo heeft Marco Bakker altijd kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van echtgenote Willeke van Ammelrooy, nadat hij in 1997 in beschonken toestand een moeder van twee jonge kinderen doodreed en vervolgens loog over de oorzaak.

Marieke Oudkerk scheidde evenmin van haar man, voormalig Nederlands politicus Rob Oudkerk, nadat hij begin 2004 als wethouder ten val kwam vanwege betrokkenheid bij prostitutie en drugsgebruik. En ook Hillary Clinton bleef achter Bill Clinton staan ondanks zijn in 1998 aan het licht gekomen seksuele affaire met de 27 jaar jongere Monica Lewinsky.

Geknapt

Sandra Masmeijer bleef nog maanden geloven in de verhalen van Frank Masmeijer, maar uiteindelijk overleefde hun jarenlange huwelijk het giga drugsschandaal niet. Ook Adam Curry had voor Micky Hoogendijk een grens overschreden, zo vertelde ze begin 2016 in Grazia over hun scheiding: "Dingen kunnen soms kapot gaan. Twee jaar geleden met kerst is er iets gebeurd wat mijn vertrouwen heeft gebroken, écht gebroken.

Ik ga niet in details treden, dat vind ik niet netjes (...) Nee, nee, het verhaal is niet dat ik ben bedrogen en belazerd met een andere vrouw, totaal niet. Laat ik er dit over zeggen: ik heb iets te horen gekregen, wat eigenlijk verteld had moeten worden vóórdat ik getrouwd was. Toen dat in één keer boven water kwam, is er bij mij iets geknapt." 

Praat mee

Wanneer is een voorval reden genoeg om te zeggen: 'Ik stop ermee!' Wanneer beëindig je een relatie als de ander een - al dan niet publiekelijke - misstap heeft begaan? Heeft jouw partner weleens een fout begaan? Bleef je achter hem staan? Hoe ging je om met de afkeurende blikken, kritische opmerkingen? Wat zou voor jou reden zijn om afstand te nemen van je partner? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Hebben jij en je partner iets meegemaakt en het overleefd? Of juist niet? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier...

En, wat vind jij? Laat je horen!