Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In je joggingbroek, ook als je niet sport
Foto: Beeld: Caiaimage|Hollandse Hoogte
Praat mee

Trend: we dragen massaal sportkleding
als we níet sporten... Jij ook?

journaliste

Daphne van Rossum

U

Uit onderzoek van het Britse plussize confectiebedrijf Simply Be blijkt dat bijna de helft van de vrouwen sportkleding draagt als ze niet sport. Tweederde zou zelfs sportkleding aantrekken als ze naar de kroeg gaat. Doe jij mee aan deze ‘sportieve’ trend en draag jij je sportlegging ook als je niet sport?

Ook in Nederland zie je steeds meer sportswear op straat. Zelf draag ik op dagen dat ik weet dat ik - buiten mijn gezin om - niemand zie graag een hardloopbroek, sweater en gympen. Het zit lekker en staat nog best prima, vind ik. Ik heb altijd het gevoel dat zo’n strakke zwarte sportlegging afkleedt.

Het komt er niet van

Soms denk ik dat ik in de ochtend ga trainen, maar komt het er niet van en heb ik ’s avonds nog mijn sportspullen aan. Naar de kroeg dit soort kleding dragen gaat me te ver, eerlijk gezegd. En ook als ik een afspraak heb, trek ik even ‘gewone’ kleding aan.

Fit

En ik ben niet de enige. Collega M. vertelde dat haar vriendin sportkleding draagt ‘omdat ze dan ook het gevoel heeft dat ze heeft gesport’. Zo ver gaat het bij mij niet, maar met een sportieve outfit straal je toch wel uit dat je ‘fit’ bent, of er in ieder geval iets aan doet om het te worden. Ook al stap je van de auto zo de supermarkt binnen.

Gigi

De omzet van sportkleding is in Engeland enorm gestegen, omdat celebs als Gigi Hadid en Kendall Jenner er ook in rondlopen. De dag dat vrouwen zich snel omkleden op de sportschool zodat ze niet in een joggingbroek op straat worden gezien, ligt ver achter ons.

Comfytrend

Moderedacteur Kim Querfurth: “Er is een trend gaande die tussen sportkleding en mode inzit. Dat is de zogenaamde ‘comfytrend’. Niemand gaat bezweet vanuit de sportschool door naar de kroeg, dat wil je niet. Dus sec in een topje en een joggingbroek.

Er is wel veel vraag naar comfortabele kleding. Steeds meer grote modemerken lanceren een look met sportswear en steeds meer sportwearmerken zijn beïnvloed door mode. We willen niet allemaal meer opgedirkt de kroeg in, maar wel met een lekkere luxe stretch in je kleren.

Je kunt tegenwoordig ook een broek met strepen combineren met een leuke hak. Wat ook kan, is dat je je kleedt als een rapper, met een hoody, lekker urban, dan kan het wel. Met een Nike-pak bijvoorbeeld, met enorme sneakers erbij met dikke zolen en veel blingbling.”

Onverzorgd

Draag jij sportkleding buiten de sportschool of vind je dat onverzorgd en draag je dit soort kleding alleen maar als je ook daadwerkelijk aan het sporten bent? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!